Son dakika: DEAŞ'ın sözde emiri Ebu Husen Tunusi ve adamları vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 11:25

Fırat Kalkanı Harekatı'nda flaş gelişme... Bölgedeki güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre dünkü hava operasyonunda terör örgütü DEAŞ'ın sözde emirlerinden Ebu Husen Tunusi içinde bulunduğu araç ve korumalarıyla birlikte vuruldu. Tunusi'nin terör örgütünün Rakka'da etkili olan kritik isimleri arasında yer aldığı, sözde emirin özel olarak seçilip El Bab'a gönderildiği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Bölgeden gelen bilgilere göre terör örgütü DEAş'ın Rakka'dan El Bab'a gönderdiği sözde üst düzey emirlerinden Ebu Husen Tunusi, Türk uçaklarının dün düzenlediği hava operasyonunda vuruldu.

Tunusi'nin bulunduğu araç ve konvoyundaki korumalarının da etkisiz hale getirildiği bildiriliyor. Terör örgütünün Rakka'dan Tunusi'yi göndermesinin ise DEAŞ'ın El Bab'a verdiği önemi işaret ediyor.

Öte yandan dün Dabık’ın 5 km kuzeybatısında ve Azez’e 14 km uzaklıkta bulunan Suran bölgesinde DEAŞ'lı teröristlerin sivil halkı hedef alan bombalı araç saldırısında 6 sivilin hayatını kaybettiği, 20 sivilin yaralandığı bildiriliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!