Haberin var mı Mister Biden...

Güncelleme Tarihi:

Haberin var mı Mister Biden...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 21:01

ABD'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ lideri Gülen'in Türkiye'ye iade edilmemesine tepki gösterdi ve "Şuana kadar 85 koli dosya gönderdik ama 'yeterli değil' diyorlar. Bizden 10 teröristi yakalamamızı istediler, 9'unu yakalayıp teslim ettik. Kendileri hala bu teröristi saklıyorlar." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’la buluşmasını anlattı. Erdoğan, ABD'nin üç gün önce Kobani'ye uçak dolusu silah indirdiğini belirterek şöyle konuştu: Kusura bakmasınlar, dün de Sayın Biden'a söyledim, 'Bundan haberin var mı?' dedim. 'Haberim yok' dedi. 'Benim haberim var' dedim. Aynı şey daha önce de oldu, yine Kobani'ye üç uçak indirdiler, silahların yarısı DAEŞ'e gitti, yarısı PYD'ye gitti. Ortada böyle acı bir tablo var.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Türk-Amerikan Kültür Toplumu tarafından organize edilen, ABD'de yerleşik Türk STK'larının temsilcilerinin katıldığı programdaki konuşmasında, "O gece (15 Temmuz) Türk milleti, sadece ülkemiz içindeki vesayet odaklarına değil, tüm dünyada şiddetle, silahla güç devşirmeye çalışan herkese büyük bir ders verdi." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı, "ABD'deki FETÖ unsurları tarafından özellikle Kongre nezdinde ülkemiz aleyhine yoğun bir karalama faaliyetine girişileceği anlaşılıyor." diyerek şöyle konuştu: Orada Fetocu birilerini çıkartıp konuşturabiliyorlar. Peki biz acaba Amerika düşmanı birisini çıkartıp parlamentomuzda konuştursak, Amerika yönetimi buna nasıl bakacak, herhalde pek de memnun olmayacaktır."

Haberin var mı Mister Biden...

Erdoğan, "Şu anda 'Türkiye'de anti Amerikancılık yaygın' diye bize söylüyorlar kendileri. Kusura bakmayın, o milletimizin kararıdır. Niye? Çünkü böyle bir teröristi Pensilvanya'da misafir ettiğiniz takdirde şu anda benim milletimle bir referanduma gidecek olsanız milletim inanıyorum ki en az yüzde 90'ı ile burada 'Amerika bunu burada sakladığına, destek verdiğine göre bizim Amerika'ya olan muhabbetimiz azalmıştır' diyecektir." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN BIDEN'A: HABERİN VAR MI?

Amerika'nın üç gün önce Kobani'ye yine uçak dolusu silah indirdiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Kusura bakmasınlar, dün de Sayın Biden'a söyledim, 'Bundan haberin var mı?' dedim. 'Haberim yok' dedi. 'Benim haberim var' dedim. Aynı şey daha önce de oldu, yine Kobani'ye üç uçak indirdiler, silahların yarısı DAEŞ'e gitti, yarısı PYD'ye gitti. Ortada böyle acı bir tablo var. Dolayısıyla bizim sağlıklı bir şekilde Amerika ile el ele vermek suretiyle bu bölgedeki sıkıntıyı aşmamız lazım."

Haberin var mı Mister Biden...

"ÖZELLİKLE SİYASETTE ETKİN OLMANIZI İSTİYORUZ"

Erdoğan, "Sizlerden beklentimiz yalnızca Amerikan toplumu ile uyum içerisinde yaşamanız değildir, bunun ötesine geçerek sosyal ve siyasi hayata aktif biçimde katılmanızı, özellikle siyasette etkin olmanızı istiyoruz. Faaliyet gösterdiğiniz çevrede oluşturacağınız geniş ağ ile Amerikan siyasetine görünür katkılarda bulunmanız, yerel ve ulusal düzeyde siyasetçilerin sizi tanıması bizler için çok çok önemlidir." dedi.

Haberin Devamı

"AZİZ MİLLETİMİZ DÜNYAYI ONLARA DAR ETMİŞTİR"

"Devletin ve milletin namuslarına emanet ettiği savaş uçaklarını, helikopterleri, tankları, silahları millete çeviren, kan döken, can alan bu gözü dönmüş teröristler, bir kez daha hüsrana uğradılar." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ele geçirdikleri, gasbettikleri silahları görünce dağılıp gideceklerini, evlerine saklanacaklarını sandıkları aziz milletimiz sokaklarda, caddelerde adeta darbecileri kovalamış ve dünyayı onlara dar etmiştir." şeklinde konuştu.

BİR ŞARLATANIN ARKASINA TAKILDILAR

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un, "İmandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür/İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür" dizelerini okuyan Erdoğan, şunları kaydetti: "Bir tarafta imanıyla yürüyen bir millet, öbür tarafta ne yazık ki yeis halinde bir imana sahip olan bir FETÖ terör örgütü. Netice çok çok hayırlı oldu, Rabbimiz öyle buyuruyor 'Siz hakkınızda kerih, kötü zannedersiniz ama o hakkınızda hayırlıdır'. Şimdi böyle oldu, tam böyle oldu ve şu andaki süreç içerisinde normal zamanlarda yapamayacağımız birçok şeyi hamdolsun yapabilme imkanına, yapabilme gücüne sahip olduk. Ne oldu? Biz bunlara araziler verdik, arsalar verdik. Ne diye verdik? Gelin bu ülkede eğitim için okul yapın diye verdik. Ne diye verdik? Ülkenin ekonomisine katkınız olsun diye verdik. Normal şartlarda bunları biz geri alabilir miydik? Alamazdık. Ama şimdi işte kanun hükmünde kararnamelerle, olağanüstü hal ile bunları ne yaptık, şimdi hepsini toparlayarak bu okulları devletimize teslim ettik. Vakıf ise, onları da Vakıflar Genel Müdürlüğüne teslim ettik ve ihanet şebekesinin üzerindeki mal, mülk varsa onlara da şimdi devlet ne yapmaya başladı? El koymaya başladı. Bunlar kendilerini akıllı zannettiler. Buradaki bir meczubun, bir şarlatanın arkasına takıldılar ve zannettiler ki biz gideceğiz. Hayır, gidemediniz, gidemeyeceksiniz. Çünkü unutmayın, hesapların üzerinde bir hesap vardır, o da Allah'ın hesabıdır."

Haberin Devamı

"VERELİM EL ELE DEDİM, BİZ BU DEAŞ'I BİTİRİRİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yani 65 ülkeden oluşan koalisyon güçleri bir DEAŞ'ı halledemeyeceğiz, öyle mi? DEAŞ'ın şu anda Suriye'deki rakamı 10 bin. Irak'ta da bir 10 bin. Ben kendilerine defaatle söyledim. 'Verelim el ele' dedim, biz bu DEAŞ'ı bitiririz. Bu DEAŞ buralarda kalamaz, kaçacak delik arar." dedi.

SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN: KENDİ TOPRAKLARIMIZDA KONUTLAR YAPMAYA HAZIRLANIYORUZ

Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in Halep'e insani yardım gönderdiğini, yardım konvoyunun arkasında Türk Kızılayı'nın da olduğunu, konvoyun Halep'e girerken rejim tarafından vurulduğunu, bunun mutlaka görülmesi gerektiğine dikkati çekti.

Haberin Devamı

"Bunu görmemiz lazım. Eğer bunu göremiyorsak yazık olsun bizlere. Hedefimiz şu 95-45 kilometre hesabıyla istiyoruz ki 4-5 bin kilometrekarelik bir alanda güvenli bölge ilan edelim ve bu güvenli bölgeye de bizler mülteci kardeşlerimizi yerleştirelim." diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bize iltica etmek isteyenleri, buraya yerleştirebiliriz. Bize iltica etmiş olanlardan kardeşlerimizi aynı şekilde buraya yerleştirebiliriz. Yerli mimariyle burada hemen konutlar yapalım ve Suriyeli kardeşlerimiz de buralara yerleşmiş olsun. Hatta hatta gerekirse biz kendi topraklarımızda da onlar için yine konutlar yapmaya da hazırlanıyoruz. Onun da adımını atacağız. Çünkü vakit kaybına tahammülümüz yok. Zira burada 'uçuşa yasak bölge ilan edelim.' diyoruz, yaklaşmıyorlar. Karayla ilgili olarak bir adım atalım diyoruz, işi gevşek tutuyorlar. Öyle veya böyle bu işi başaracağız. Tabii bunu başarma noktasında da Türkiye ile ABD'nin işbirliği çok önemli." diye konuştu.

"AMAN BU KONUDA DİKKATLİ OLALIM, BU İŞ HİÇ HAFİFE ALINMAZ"

Erdoğan, ABD'de yapılacak seçimin böyle bir adıma vesile olmasını temenni ederek, ABD yönetiminden bu noktada ciddi bir samimiyet ve gayret beklediklerini vurguladı. Başkanlık seçiminin getirdiği iç siyasi dinamiklerden dolayı Türkiye'nin hassasiyetlerine şu günlerde yeterince dikkat gösterilmediğini bildiklerini ifade eden Erdoğan, bunun daha önce de böyle olduğunu dile getirdi.

Bunun için hep birlikte yönetim ve kamuoyu nezdinde daha etkin olmanın yollarını aramaları gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "FETÖ, PKK ve Suriye meselesi yanında Ermeni iddialarını ve Ermeni Diasporası'nın faaliyetlerini de gözden kaçırmadan kendi yaklaşımlarımızı her fırsatta ifade etmeliyiz. Aman bu konuda dikkatli olalım, bu iş hiç hafife alınmaz. Bir karar çıkarsa ne olur? Hiç bir şey olmaz. Dedim ya bir kulaktan girer, öbür kulaktan çıkar. Ben sizlere güveniyorum. Her zaman bizler yanınızdayız ama dedim ya dikleşmeden dik durmak. Bu çok önemli. İnanıyorum ki sizler de bunu göstereceksiniz ama bir şeyi unutmayın. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

TOPLANTIDAN NOTLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasının ardından, üzerinde "Ya Fettah" hattı bulunan bir tablo hediye edildi. Erdoğan, toplantıya katılanlar ile fotoğraf çektirdi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ile çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, ABD Müslüman Kuruluşları Konseyi Genel Sekreteri Usame Cemal ile Mısır ve Filistinli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı.

Öte yandan programın açılışında konuşan Türk Amerikan Kültür Topluluğu Başkanı Murat Berk, ABD'de yaşayan Türkler olarak asimile olmadan entegre olma çabasında olduklarını belirtti.

FETÖ'nün darbe girişimi karşısında Türkiye'nin yanında olduklarını ve terörist başının derhal Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini dile getiren Berk, Türk toplumunun ABD'de bundan böyle daha etkin olacağını ve daha cesur davranacaklarını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!