Son dakika haberleri: Dağlıca'dan gelen şehit haberi yürek yaktı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberleri: Dağlıcadan gelen şehit haberi yürek yaktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 11:12

Hakkari Dağlıca'dan son dakika haberi.. Yüksekova'ya 60 km uzaklıkta yer alan Dağlıca'da PKK terör örgütü ile girilen çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu. Genelkurmay'dan yapılan açıklama doğrultusunda şehit uzman çavuşun kimliği belli oldu. Bölgeye helikopter takviyesi yapıldı. Son dakika haberlerini aktarmaya devam edeceğiz..

Haberin Devamı

Hakkari'den son dakika haberi..Yüksekova İlçesi’ne yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca Bölgesi’nde bu sabah arama- tarama faaliyetini sürdüren askerler, bir grup PKK’lı teröristle karşılaşınca çatışma çıktı. PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşle uzman çavuş İhsan Mert, şehit düştü. Çatışma bölgesine takviye birlikler sevk edilirken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan helikopterler Dağlıca Bölgesi’ne doğru gitti. Bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasında yer yer sıcak temasın sağlandığı belirtildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki çatışmada bir askerin şehit olduğunu, 2 askerin ise yaralandığını duyurdu.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 07.15 sularında, Hakkâri Yüksekova Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Çıkan çatışmada iki terörist etkisiz hale getirilmiş olup, operasyona devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.

Haberin Devamı

ÇIĞLI BÖLGESİNDE OPERASYON

Hakkari’nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi’nin Çığlı Üs Bölgesi’ne dün sabaha karşı PKK’lı teröristlerin ağır silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada 6 askerin şehit olması ve bölgeye takviye olarak giden taarruz helikopteri Kobra’nın da teknik bir arıza nedeniyle düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olması ardından bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı.
Dün geç saatlere kadar hava hareketliliğinin görüldüğü bölgede operasyonlar bugün de devam ediyor.

DİĞER SON DAKİKA HABERLERİ..

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle dün sabah çıkan çatışmada 6 askerin, müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu da 2 pilotun şehit olduğu Çığlı kırsalında, terör örgütü PKK'ya yönelik saldırılar devam eti.. Teröristlerin Irak'a geçiş güzergahı olarak kullandığı tespit edilen bölgeler ateş altına alındı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından havalanan çok sayıda helikopter de operasyonun sürdürüldüğü bölgeye hareket etti.

Haberin Devamı

Genelkurmay'dan açıklama:

"13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 04.50 sularında, Hakkâri Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş, şu ana kadar altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir.

Haberin Devamı

ASKERLER KAYSERİ KOMANDO TUGAYI'NDAN

Şehit düşen 6 piyade komandonun tümümün, Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan silah arkadaşları olduğu belirlendi.

 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ASKERLER KAYSERİ KOMANDO TUGAYI'NDAN

Şehit düşen 6 piyade komandonun tümümün, Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan silah arkadaşları olduğu belirlendi.

 

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

 Hakkari’nin Çukurca İlçesi Çığlı Üs Bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan silahlı çatışma şehit düşen 6 askerin kimlikleriyle ilgili karışıklık düzeltildi. Yetkililer, daha önce şehit olduğu belirtilen Kahramanmaraş Göksunlu uzman çavuş Ali Kocakaya’nın yaralı olduğunu açıkladı. İlk verilen bilgide adı bulunmayan Niğdeli uzman çavuş Fatih Özdemir’in şehit olduğu açıklandı.Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan görevli olarak Çukurca’ya giden ve Çığlı üs bölgesindeki çatışmada şehit olan 6 asker şunlar: Astsubay kıdemli çavuş Ömer Sadettin Bakır, astsubay üstçavuş Mekan Şahin, uzman çavuş Nazmi Kapucu, uzman çavuş İbrahim Akarsu, uzman çavuş Fatih Özdemir ve uzman çavuş Muhammet Arı. 

Haberin Devamı

ŞEHİT PİLOTLAR

Diğer iki şehidin ise Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan ile Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi olduğu öğrenildi.

ŞEHİT BABASININ YIKILDIĞI AN

Çatışmaya yardıma giden helikopterin teknik bir arıza sonucu düşmesinin ardından şehit olan Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın acı haberi Denizli’yi vurdu. Acı haberi Denizli’nin Acıpayam ilçesinde akraba ziyaretinde alan baba Süleyman Şahan büyük acı yaşadı. Baba Süleyman Şahan’ı, Acıpayam’dan Uşak'a götürmek için helikopter görevlendirildi. Acıpayam ilçe stadına iniş yapan helikopterle yola çıkan şehit babasının önce ikametgahı Uşak'a gideceği, oradan da özel uçakla Hakkari'ye giderek oğlunun cenazesini teslim alacağı öğrenildi. Şehit Pilot Üsteğmen Kerem Şahan'ın 6 aylık bir kızının olduğu, eşinin de Ankara'da öğretmenlik yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Son dakika haberleri: Dağlıcadan gelen şehit haberi yürek yaktı

SABAH 07:00 İTİBARİYLE 15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Askeri kaynaklar, Hakkari Çukurca’daki acı olay sonrası Şırnak bölgesinde devam eden sıcak takip ve  çatışmalarda bu sabah saat 07.00 itibariyle toplam 15 teröristin öldürüldüğü bilgisini paylaştılar.

ÇUKURCA’DA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

PKK’lı teröristlerin Çığlı askeri üs bölgelerine ateş açmasıyla başlayan çatışmalar yer yer devam ederken, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çukurca ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta, Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çığlı bölgesine, Çukurca ilçe merkezinde bulunan Komando Tabur Komutanlığı ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan özel birlikler sevk edildi. Bölgede yoğun helikopter hareketliliği başlarken, Hakkari yönünden gelen Kobra ve Sikorksky helikopterler Çığlı bölgesine doğru gitti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!