Son dakika... Belçika basını: Yakalanan kişi, aranan şüpheli değil

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Belçika basını: Yakalanan kişi, aranan şüpheli değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 08:56

Belçika devlet televizyonu RTBF, dün Brüksel'de intihar saldırısı düzenleyen saldırganların Belçikalı El Bakraoui Kardeşler olduğunu duyurdu. Kayıplara karışan üçüncü şüphelinin adı ise Najim Laachraoui. Belçika basını önce, dün akşamdan beri aranan Laachraoui'nin bu sabah Brüksel'in Anderlecht semtinde yakalandığını duyurdu. Ancak Belçika medyası daha sonra, yakalanan kişinin Laachraoui olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Belçika devlet televizyonu RTBF'nin haberine göre, dün 31 kişinin öldüğü, 270'den fazla kişinin yaralandığı saldırıların faili olarak gösterilen kardeşlerin adı Khalid ve Brahim...

RTBF, 27 yaşındaki Khalid'in geçen hafta polis tarafından bir saldırganın öldürüldüğü Brüksel'in Forest bölgesindeki bir evi sahte isimle kiraladığını duyurdu.

Müfettişler o operasyonun ardından bir 'IŞİD bayrağı', saldırı silahı ve üç gün sonra tutuklanan ve Paris saldırılarının başlıca şüphelisi Salah Abdeslam'a ait parmak izleri buldu.

Son dakika... Belçika basını: Yakalanan kişi, aranan şüpheli değil

RTBF, her iki kardeşin de suç kayıtlarının bulunduğunu fakat polis tarafından şimdiye kadar terörizmle bağlantılarının kurulmadığını söyledi.

Belçika medyası Khalid'in 2010 yılında bir soygun esnasında polis vurduğunu ve bu nedenle dokuz yıl hapis yattığını yazıyor. 

La Libre gazetesi, Brahim'in ise otomobil kaçırma suçundan 2011 yılında hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.

KAÇAN SALDIRGANIN ADI NAJIM LAACHRAOUI

Belçika gazetesi DH ise kaçan diğer saldırganın adını Najim Laachraoui (24) olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Savcılar, Laachraoui'nin DNA örneğinin Paris saldırganlarının kullandığı evde bulunduğunu ve söz konusu şahsın, geçtiğimiz günlerde yakalanan Paris katliamının baş şüphelisi Salah Abselam ile birlikte Macaristan'a gittiğini açıkladı.

İngiliz Daily Mail'de yer alan habere göre; dünyanın en çok aranan teröristlerinden biri olan Laachraoui, geçen yıl Kasım ayında Paris'te 130 kişinin öldüğü saldırılarda kullanılan intihar yeleklerini yaptı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde Laachraoui ile ilgili şu bilgiler yer aldı: 

POLİS TURİST OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK İZİN VERDİ

Polisin dün gece gerçekleştirdiği baskınlar Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde yoğunlaşmıştı. Laachraoui de Schaerbeek kökenli biri.  

Katolik lisesine giden ve üniversitede elektromekanik bölümünde okurken Suriye'ye giden Laachraoui, geri dönerken Belçika sınırında polis tarafından durdurulmuş ve kısa bir süre ifadesi alınmıştı.

Laachraoui'nin turist olduğuna ikna olan Belçika polisi, IŞİD militanının ülkeye girişine izin vermişti. 

Laachraoui'nin bulunduğu arabada, Brüksel saldırılarından günler önce yakalanan Paris saldırısı zanlısı Abdeslam da vardı. 

Belçika'ya sahte kimliklerle giriş yapan Laachraoui'nin Paris saldırısıyla bağlantılı olduğu ise henüz Pazartesi günü açıklanmıştı.  

Ertesi gün ise Brüksel saldırıları gerçekleşti.

Haberin Devamı

Son dakika... Belçika basını: Yakalanan kişi, aranan şüpheli değil

Brüksel Havalimanı'ndaki kamera görüntülerinde görülen bu kişilerin, saldırıların şüphelileri olduğu açıklanmıştı. Görüntüdeki kişilerden ikisinin birer elinde siyah eldiven olduğu göze çarpıyor. Eldivenlerin içinde bombaları patlatmak için kullanılan tetikleyicilerin olduğu iddia edilmişti. Sağdaki beyaz montlu şüpheli ise dün akşamdan beri aranıyor.

RUSYA'NIN ÖNE SÜRDÜĞÜ İSİMLER FARKLIYDI

Rus Pravda gazetesi, Rus istihbaratının IŞİD üyesi olan Belaruslu kardeşler İvan ve Aleksey Dovbaş ile Marat Yunusov'un geçtiğimiz Şubat ayında Belçika'ya gittikleri bilgisini Belçikalı yetkililerle paylaştığını iddia etmişti. 

Haberin Devamı

Ancak bu isimler Belçika medyasının aktardığı isimlerle farklılık gösterdi.

Son dakika... Belçika basını: Yakalanan kişi, aranan şüpheli değil

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!