Son dakika! "Başbakan Hariri Suudi Arabistan'da tutuluyor"

Güncelleme Tarihi:

Son dakika Başbakan Hariri Suudi Arabistanda tutuluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 12:16

Reuters haber ajansına konuşan Lübnanlı yetkililer, istifa ettiğini açıklayan Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Suudi Arabistan'da tutulduğuna inandıklarını söyledi. Arap basınında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın talebi üzerine istifa ettiği yorumu yapılan Hariri'nin ülkesine dönmesine izin verilmediği iddia ediliyor. Reuters'tan gelen son dakika haberine göre Hariri Riyad'daki ofisinda Fransa'nın Suudi Arabistan temsilcisiyle görüştü.

Haberin Devamı

Lübnanlı yetkililer hayati tehdit altındayım diyerek istifa eden eski Başbakanı Hariri'nin Suudi Arabistan'da alıkonulduğuna inandıklarını söylediler.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun'un Hariri'nin istifası etrafındaki gizemi çözmek için diplomatik çözümlere yöneleceği ifade edildi. 

HARİRİ FRANSA BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Reuters'ın haberine göre Hariri Fransa'nın Suudi Arabistan temsilcisiyle biraraya geldi. Hariri'nin önümüzdeki günlerde İngiltere, Avrupa Birliği ve ABD temsilcileri ile de görüşeceği bildirildi.

İran lideri Ali Hamaney’in başdanışmanı ve eski İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti’yi geçen cuma Beyrut’ta kabul etmesinin ardından sürpriz bir şekilde Riyad’a geçen Hariri, burada katıldığı bir televizyon programında başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

İstifa açıklamasında Hizbullah ve İran’ı suçlayan Hariri’nin bu kararı ülke yönetiminde Hizbullah ve Cumhurbaşkanı Mişel Avn ittifakının etkisini kıramamasına bağlanıyor.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!