İşte Barcelona'yı kana bulayan saldırgan!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2017 18:51

Barcelona’da bir minibüsün kalabalığın arasına dalmasından sonra iki silahlı kişinin bir restorana girdiği, restoranın ise bir Türk restoranı olduğu iddia edilmişti. İspanyol polisi ise yaptığı açıklamada, İspanyol basınında yer alan iddiaların aksine bölgede herhangi bir rehine durumunun söz konusu olmadığını söyledi. Saldırının ardından bir kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin ise polisle girdiği silahlı çatışmanın ardından öldüğü belirtildi. Öte yandan, Driss Oukabir isimli bir kişinin saldırıyı düzenlediği iddia edildi. Barcelona'daki terör saldırısını terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Haberin Devamı

El Pais'e konuşan güvenlik kaynakları, kentin en ünlü alışveriş caddelerinden La Rambla'da yayalara yönelik terör saldırısını gerçekleştiren kişilerin, daha sonra yakınlardaki El Raval semtinde bir bar-restorana daldıklarını iddia etti.

AA'nın haberine göre ise Resmi Katalan televizyonu silahlı birkaç kişi Las Ramblas'taki Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıkları iddia edildi. 

İspanyol polisi ise İspanyol basınında yer alan iddiaları yalanlayarak herhangi bir rehin alma durumu olmadığını açıkladı. 

İşte Barcelonayı kana bulayan saldırgan

REUTERS: SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Barcelona'da 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Öte yandan, yetkililer tarafından yapılan açıklamada saldırıyla bağlantılı 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

İşte Barcelonayı kana bulayan saldırgan

İspanyol basını, grafikteki adrese saldırı olduğunu iddia etmişti.  

İşte Barcelonayı kana bulayan saldırgan

Driss Oukabir isimli saldırgana ait olduğu iddia edilen fotoğraf

İSPANYOL GAZETECİDEN SON BİLGİLER

İspanyol gazeteci Felix Flores ise NTV kanalına bağlanarak verdiği bilgilerde ilk saldırının beyaz bir minibüsle gerçekleştiğini ve sürücünün minibüsü kalabalığın üzerine sürdüğünü söyledi.

İşte Barcelonayı kana bulayan saldırgan
İspanya'da minibüsle saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. 

Ayrıntılar geliyor…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!