SON DAKİKA: AYM'den Mehmet Altan ve Şahin Alpay'a tahliye kararı

Güncelleme Tarihi:

SON DAKİKA: AYMden Mehmet Altan ve Şahin Alpaya tahliye kararı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 16:41

Anayasa Mahkemesi, tutuklu gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın bireysel başvurusunda hak ihlali kararı vererek oy çokluğuyla tahliyelerine hükmetti.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, kapatılan Zaman gazetesi eski yazarlarından Alpay ve gazeteci-yazar Altan ile Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay'ın bireysel başvurularını görüştü.

Alınan bilgiye göre, Yüksek Mahkeme, 6'ya karşı 11 üyenin oy çokluğuyla başvurucularla ilgili ihlal kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi, Şahin Alpay ile Mehmet Altan'ın tahliyelerine hükmetti.

Turhan Günay, Cumhuriyet gazetesi davasında daha önce tahliye edilmişti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Mehmet Altan’ın yargılandığı darbe davasının görüldüğü İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün başka bir yargılama için Silivri’de bulunuyor. AYM’nin verdiği karar sonrası Altan ve Alpay’ın avukatlarının mahkemeye “hak ihlali” kararını ulaştırması ve tahliye talebinde bulunması bekleniyor. Mahkeme kararı gördükten sonra tahliye yönünde bir karar verecek. Şahin Alpay’ın yargılandığı davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ise Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki davalarına bakıyor.  İki mahkemenin de AYM’nin kararını değerlendirmesi için herhangi bir süre kısıtlaması yok.

Haberin Devamı

MİT TIR’ları davası kapsamında tutuklu yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül için de Anayasa Mahkemesi “hak ihlali” gerekçesiyle tahliye kararı vermişti. Verilen tahliye kararının ardından Dündar ve Gül’ün avukatları yargılamayı yapan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelerek tahliye talebinde bulunmuşlardı. Tahliye talebini değerlendiren mahkeme aynı gün Dündar ve Gül hakkında tahliye kararı vermişti.  Damla GÜLER / hurriyet.com.tr

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!