Son dakika... Atilla davasında flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Atilla davasında flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 21:09

ABD’de İran ambargosunun delinmesi iddiasıyla açılan dava dördüncü haftasına girerken, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklu tek sanık olarak yargılandığı duruşmada dün sürpriz bir gelişme yaşandı. İran asıllı Türk vatandaşı Reza Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, Atilla ifade verirken salona girdi.

Haberin Devamı

Son dakika... Atilla davasında flaş gelişme
ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alınan Bharara, duruşmaya neden katıldığına ilişkin bir açıklama yapmadı sadece “Duruşmayı izlemeye geldiğini” söyledi.

Savcı yardımcılarının yanına giderek sohbet eden Bharara, salon boşaltıldıktan sonra, kapalı kapılar ardında Yargıç Richard Berman ve savcılık ekibiyle 5 dakika görüştü. Görüşmenin ardından Bharara mahkemeden ayrıldı.

Dünkü duruşmada avukatı Caty Fleming’in sorularına yanıt veren Atilla, davada baş sanıkken itirafçı olan Reza Zarrab’la konuştuğunu ancak bu görüşmelerde gizli kodlar kullanmadıklarını söyledi.

Son dakika... Atilla davasında flaş gelişme

Preet Bharara

Haberin Devamı

‘ZARRAB’LA ÇAY BİLE İÇMEDİM’

İran yaptırımlarına ilişkin “birkaç milyar dolar” hakkında Zarrab ya da başka kimseyle konuşmadığını anlatan Atilla, Zarrab’la hiç yemeğe çıkmadığını ve hatta çay ya da kahve bile içmediklerini belirtti. Davanın sanıkları arasında yer alan Abdullah Happani, Rüçhan Bayer, Muhammed Zarrab, Hüseyin Necefzade ve Kamelya Cemşidi ile de hiç buluşmadığını, Ahmet Alacacı’yı ise sadece banka müşterisi olarak tanıdığını söyledi.

Sanıklar arasında yer alan eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın, Zarrab’la ne gibi bir ilişkisi olduğunu bilmediğini ve bu konu hakkında onunla hiç konuşmadığını söyleyen Hakan Atilla, Aslan’la hayat görüşlerinin farklı olduğunu ve 17 Aralık soruşturması kapsamında hapisten çıktıktan sonra gelenek olduğu üzere Aslan’ın ailesini ziyaret ettiğini anlattı. Süleyman Aslan’ın kendisine Zarrab’dan aldığı paraların “üniversiteye yardım amaçlı” olduğunu söylediğini savundu. Ayrıca Zafer Çağlayan ile bir ilişkilerinin olmadığını anlattı.

Son dakika... Atilla davasında flaş gelişme

Haberin Devamı

O KAYIT YİNE GÜNDEMDE

Atilla’nın savunma ekibi, Zarrab ve amcası arasında geçen 15 Eylül 2016 tarihli telefon görüşmesinin tam dökümünü mahkemeye sundu. Bu görüşmede Zarrab, “Bak, burada hukukun üstünlüğü yok. Burada yapmadığın bir şeyi de itiraf etmelisin. Burada işler böyle yürüyor. Suçunu itiraf ettin mi, özgürsün. Olay bu, özgürsün” diyor. Atilla’nın avukatları Yargıç Berman’a gönderdikleri dilekçede, Zarrab’ın 7 Aralık’ta duruşmada bu ifadeleri kullandığını inkâr ettiğini belirtti.

Atilla, avukat Fleming'in "İddianamede yöneltilen suçlamalardan suçlu musunuz?" sorusuna ise "Hayır" yanıtını verdi.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!