Antalya'da patlama: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 07:58

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde bu sabah büyük bir patlama sesi duyuldu. TOKİ konutlarındaki bir evde gerçekleşen patlamada iki kişi öldü, bir kişi ise yara almadan kurtuldu. Hayatını kaybedenlerin 49 yaşındaki Mustafa Alper ve 44 yaşındaki Nurcan Demiröz olduğu saptandı. Mustafa Alper'in uzun süre taş ocaklarında dinamit patlatma işinde çalıştığı, patlamanın da dinamitle gerçekleştirildiği öne sürüldü. Patlamada yara almadan kurtulan Nalan C., Demiröz ve Alper'in uzun süre tartıştığını ve 'Seni de öldüreceğim kendimi de' dediğini duyduğunu söyledi. Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Kesin olarak söylüyorum, terör bağlantısı yok" dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜK BİR PATLAMA SESİ DUYULDU

Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mahallesindeki TOKİ Konutları içerisindeki 4 katlı CY-7 Blokun 3. katındaki dairede, sabah saatlerinde büyük bir patlama sesinin geldiğini duyan vatandaşlar, polise ihbarda bulundu. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi gönderildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü ekipleri, binanın çevresine şerit çekti. Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da binaya gelerek incelemelerde bulundu.

Antalyada patlama: 2 ölü


UZUN SÜRE DİNAMİT PATLATMA İŞİNDE ÇALIŞMIŞ

Patlamada ölen kişilerin 44 yaşındaki Nurcan Demiröz ile birlikte yaşadığı 49 yaşındaki Mustafa Alper olduğu öğrenildi. Patlamanın evin holünde oluştuğu ve dinamitten kaynaklandığını tespit eden polis ekipleri, olayda hayatını kaybeden Mustafa Alper'in uzun süre taş ocaklarında dinamit patlatma işinde çalıştığını belirledi.

"SENİ DE ÖLDÜRECEĞİM KENDİMİ DE"

Patlama sırasında evde bulunan ve olaydan yara almadan kurtulan Nalan C. ise Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.  Nalan C. ifadesinde, Demiröz ve Alper'in sabaha karşı uzun süre tartıştığını ve zanlının, "Seni de öldüreceğim kendimi de" dediğini duyduğunu belirtti. Nalan C. patlama sesinin ardından evden dışarıya çıktığını dile getirdi.

KOMŞULARI ANLATTI: BİR ANDA EVİMİZİN KAPISI KIRILDI

Aynı binada yaşayan Rahime Yılmaz ise saat 05.00 gibi kavga seslerini duyduğunu söyledi. Demiröz ve Alper'in sürekli kavga ettiğini belirten Yılmaz, "Sürekli tartışma sesleri duyduğumuz için yine önemsemedik. Yatıyorduk. Bir anda evimin kapısı kırıldı. Önce kapıyı birisinin kırdığını sanarak 'Kapıya kim tekme attı' diye dışarı çıktım. Binada yoğun duman gördüm. Sonra yangın çıktığını sandım. Çocukları çıkardım. Ardından dumanın çıktığı Nurcan Demiröz'ün evine girdim. Kopuk bir bacağın üzerine bastım. Korkuyla binadan çıktım." dedi.

"SAVAŞ ALANI GİBİYDİ"

Büyük bir patlamayla evden çıktıklarını ve yoğun duman içerisinde zor çıktıklarını ifade eden komşulardan Yaşar Çatalkaya ise "Patlama olan eve telefonun ışığıyla girdik. Yaralı aradık. Koridorda kopuk uzuvlar gördük. Patlama koridorda olmuş. Savaş alanı gibiydi. Binanın 3 katında da patlama nedeniyle kapılar, pencereler zarar gördü." diye konuştu.

Haberin Devamı

Antalyada patlama: 2 ölü

Haberin Devamı

VALİLİK: TERÖR BOYUTU YOK

Antalya Valiliği, sabah 06.00 sıralarında Döşemealtı İlçesi’ndeki TOKİ konutlarında meydana gelen patlamayla ilgili yazılı açıklama yaptı. İlk belirlemere göre ölenlerden 49 yaşındaki Mustafa Alper’in Konya nüfusuna, 44 yaşındaki Nurcan Demiröz’ün de Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen açıklamada, "İki şahıs arasında geçmişe dayalı duygusal ilişki ve irtibatlarının bulunduğu, aralarında çıkan ve sebebi bilinmeyen bir tartışma sonrasında M.A. isimli şahsın sabah 05.30 sıralarında bayanın ikametinin kapısına geldiği, içeriye girmek için zorladığı, bu esnada sebebi henüz belirlenemeyen bir patlama neticesinde 2 şahsın da olay yerinde öldüğü anlaşılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

Her iki şahsın da bir terör örgütüyle bağlantılarının olmadığı, patlamanın bir terör boyutunun bulunmadığı kaydedilen açıklamada, Mustafa Alper’in ’uyuşturucu madde satmak’ ve ’fuhuşa aracılık’ suçlarından kaydının olduğu; Nurcan Demiröz’ün ise eğlence mekanlarında çalıştığının belirlendiği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!