Son dakika haberleri: Antalya'da bir orman yangını daha

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberleri: Antalyada bir orman yangını daha
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 08:42

Antalya'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dün sabah Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde çıkan orman yangınında 4 hektarlık alan zarar görmüştü. Antalya'nın Kemer ilçesi'ne bağlı Göynük Mahallesi'nden de bir yangın haberi geldi. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede yangına müdahale ediliyor.

Haberin Devamı

Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Göynük Mahallesi’nde orman yangını çıktı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. 

Kemer ilçesi Palmiye Kavşağı yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 07.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı.

Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 yangın söndürme uçağı ve 5 helikopterle müdahale ediliyor. Çok sayıda arazöz ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri de yangına karadan müdahale ediyor.

Yangın söndürme çalışmalarının bölgedeki ağaçların sık olması ve kuvvetli rüzgar nedeniyle güçlükle sürdürüldüğü bildirildi.

 

Dün sabah da Çörüş Mahallesi sınırlarında saat 11.00 civarında çıkan orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı. 3 helikopter, bir uçak, 5 arazöz, 2 su tankeri, 5 teknik eleman ve 100 orman işçisiyle müdahale edilen yangında yaklaşık 4 hektarlık orman alanı zarar gördü.

Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede çıkan yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi.

Kontrol altına alınan alanda soğutma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Ekinci, "Yangın 3 noktada kontrol altına alındı. Bir noktada ise yangın kontrol altına alınmak üzere. Rüzgarlı ve kuru hava nedeniyle yangının tekrar çıkmaması için ekipler soğutma çalışmalarına devam ediyor." dedi.  


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!