Son dakika! Ahmet Çalık Galatasaray'da

Güncelleme Tarihi:

Son dakika Ahmet Çalık Galatasarayda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 12:36

Galatasaray, Ahmet Çalık'ın transferi için Gençlerbirliği ile anlaşma sağladı. Sarı kırmızılılar oyuncunun transferi konusunda görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

Haberin Devamı

Galatasaray, Garry Rodrigues'in ardından ikinci transferini yaptı... Sarı kırmızılılar, Gençlerbirliği'nin milli stoperi Ahmet Çalık için kırmızı siyahlı kulüple anlaşmaya vardı. Galatasaray, genç futbolcu için Başkent kulübüne 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Futbolcuyla da 4.5 yıllık sözleşme imzalayacak. 

Sarı kırmızılıların Ahmet Çalık'a yılda 900 bin Euro ödeyeceği bildirildi.

BORSAYA BİLDİRİLDİ
Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Profesyonel futbolcu Ahmet Yılmaz Çalık'ın Kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ve Gençlerbirliği Spor Kulübü Derneği ile resmi görüşmelere başlanmıştır."

İLHAN CAVCAV AÇIKLADI
Ahmet Çalık'ın transferini açıklayan isim, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav oldu. Cavcav, 22 yaşındaki stoperin transferi için görüşmelerin uzun zamandır sürdüğünü hatırlatarak, "Milli futbolcumuz Ahmet Çalık’ın transferi konusunda Galatasaray ile el sıkıştık. Galatasaray, altyapımızdan yetişen Ahmet Çalık’ın bonservisi için 2,5 milyon Euro ödeyecek. Gençlerbirliği, sadece altyapısından yetiştirdiği futbolcularla ayakta kalmıyor, aynı zamanda Türk futboluna da hizmet etmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GALATASARAY'IN YENİ TRANSFERİ AHMET ÇALIK KİMDİR?
22 yaşında ve 1.84 metre boyundaki Ahmet Çalık, Gençlerbirliği altyapısında yetişti. 2013 yılında A takıma çıkan genç futbolcu, bu sezon kırmızı siyahlı formayla 17 resmi maça çıktı ve 1 asist yaptı. U16 seviyesinden itibaren bütün yaş gruplarında milli formayı giyen Ahmet Çalık, 7 kez A Milli Takım'da oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!