Emniyet Müdürleri ve Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile 300 mülki idare amirinin görev yeri değişti

Güncelleme Tarihi:

Emniyet Müdürleri ve Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile 300 mülki idare amirinin görev yeri değişti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2017 01:10

Emniyet Müdürleri Kararnamesini de içerisinde barındıran ve 300 Mülki İdare Amirinin görev değişikliğini kapsayan 'Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi' yayımlandı. 22 ilde Emniyet Müdürü değişikliğinin uygulandığı kararname kapsamında 45 vali yardımcısı ise kaymakamlıklara atandı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı “Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi” ile 300 Mülki İdare Amirinin görev yerlerinde değişiklik yapıldı. Kararname kapsamında 45 vali yardımcısı kaymakamlığa atanırken, büyük illerde ise birer kadın vali yardımcısı ataması yapıldığı öğrenildi. 

22 EMNİYET MÜDÜRÜ YER DEĞİŞTİRDİ

“Emniyet Müdürleri Kararnamesi” ile 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 İl Emniyet Müdürü’nün yeri değişti. Buna göre 10 il emniyet müdürü Polis Başmüfetişi olarak merkeze alınırken, 4 İl Emniyet Müdürü

Merkez Teşkilatı’ndaki birimlerde görevlendirildi. 8 İl Emniyet Müdürü’nün ise yerleri değiştirildi. Kararname ile 10 İl Emniyet Müdürü ilk defa göreve atanırken, 4 İl Emniyet Müdürü merkezdeki birim amirlerinden atandı. Ayrıca 3 Polis Okulu Müdürü ile merkezdeki 7 birim amiri değiştirildi.

Haberin Devamı

OSMAN AK BURSA’YA

Adana Emniyet Müdürü Osman Ak ise yeni kararname ile Bursa’ya atandı. Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız ise Adana Emniyet Müdürü olarak atandı. Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı merkeze alınırken yerine ise Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya atandı.

PROTOKOL KAVGASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Ordu’nun Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası güreş şenliklerinde protokol tribününde Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz ile yaşanan arbede ile gündeme gelen Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik’te Polis Başmüfetişi olarak merkeze alındı. Çelik, olayların ardından İçişleri Bakanlığı’na başvurarak Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde görevlendirilmesini talep ederek, yıllık izne ayrılmıştı. Çıkan arbedede protokolde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’ta ezilme tehlikesi geçirmiş ve şenliği terk etmişti. Ordu Emniyet Müdürlüğü’ne ise Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Mehmet Erduğan atandı.

EGM’DE DE YENİ DÖNEM

EGM’de de kritik değişikliklere gidildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Emniyet Genel Müdür Yardımıcısı Servet Yıldız ile merkeze alınan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz’in yerine de atama yapıldı.


Emniyet Müdürleri ve Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile 300 mülki idare amirinin görev yeri değişti


BAKMADAN GEÇME!