“Somut adım bekliyoruz”

Güncelleme Tarihi:

“Somut adım bekliyoruz”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 14:28

Teknik Direktör İsmail Kartal, “Başkentin büyükleri bu takıma sahip çıkmalı” derken, Başkan Mehmet Yiğiner, “Yardım yapılacaksa şimdi yapılmalı. Göle su gelene kadar kurbağanın gözü patlarmış” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TFF Birinci Ligin 16. haftasında Manisaspor’u 3-0 yenen ve ilk devreyi lider bitirmeyi planlayan Ankaragücü’nde ‘maddi sorunlar’ teknik ekip ve yönetimi düşündürüyor.
Teknik Direktör İsmail Kartal, başkent büyüklerinden sarı-lacivertli ekibe sahip çıkmasını istedi.
Kartal, maçla ilgili değerlendirmesinde, karşılaşmaya kazanmak için çıktıklarını vurgulayıp, şunları söyledi:
“İlk yarı kontrolümüzde geçti ve bir gol attık. İkinci yarı, sakin ve çok fazla risk almadan oynadık. 2. golden sonra sakatlıklar vardı değişiklikler yaptık. Skorun rahatlığıyla pozisyon verdik ancak 3-0 kazanmasını bildik. Galibiyeti, camiamıza, muhteşem taraftarımıza armağan ediyorum.”

BU İNSANLARIN AİLELERİ VAR

Sezon başından bu yana futbolcu, taraftar, yönetim ve personelin elinden geleni yaptığına dikkati çeken Kartal, şöyle konuştu:
“Peşinatların daha yarısı verildi. Maç başları, maaşlar hatta prim alacakları duruyor. Bu takıma kim destek verecekse bir an evvel yapmalı. Bundan sonra başkentin büyükleri bu takıma sahip çıkmalı. Bu insanların da aileleri var. Haftaya maçtan sonra herkes evine gidecek. Ben ikinci yarı için bu takımı nasıl motive edebilirim.”

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ HALKIN TAKIMI

Maçın ilk yarısını kale arkası tribününde, yönetim kurulu arkadaşları ile birlikte taraftarların arasında izleyen kulüp başkanı Mehmet Yiğiner, çok çalıştıklarını ve emek harcadıklarını belirtip şunları söyledi:
“^Taraftarımızın birlik beraberliği kolay sağlanmadı. 5 sene emek verdik tüm tribünler kenetlendi. Şehirde güzel bir hava yakalandı. Rakiplerimiz transfer yapacak, kadrolarını güçlendirecek. Bizim de en az 3-4 transfer yapmamız lazım. Şehrin ileri gelenleri, yöneticileri “Yardım yapacağız, edeceğiz” falan diyor ama biraz geç kaldıktan sonra hiçbir işe yaramaz bu yardım. Her şey için çok geç kalınmış olmamalı. Yazık olur şu takıma, şu şehire. Halkın imkanlarını halka kullanın, milletin imkanlarını millete kullanın. Bu kulüp herkesin kulübü.”

ÇÖZÜM YOLU BULMALILAR

“Bu sene de şampiyonluğun en büyük adayıyız. Bu yardım bize şu anda gelmeyecek de ne zaman gelecek? Artık şehrin ileri gelenleri, bu şehirde siyaset yapanlar, yüz binlerce insanı görmek durumunda. Valimiz, Büyükşehir belediye başkanımız, milletvekillerimiz bir araya gelip bu işe bir çözüm bulmamız lazım. İleri gelenler bir toplantı yapmak zorunda, iş adamları bu işin içine girmeli, hepsi uzaktan seyrediyor. Adamlar, cebinden bin lira para çıkacak diye maça da gelmiyor, korkuyor. Ticaret odası, reklam veremiyor, reklam. Marka şehri Ankara diye bir program düzenliyorlar, festival yapıyorlar, onun reklamını sağa sola veriyorlar. Buraya da ver, stada da ver. Art niyetli insanlar buralara gelmişler, yönetici olmuşlar. Bunların hepsini çözeceğiz Allah’ın izniyle. Bunu da nasıl çözeceğiz? Birlik beraberlik içinde çözeceğiz.

Haberin Devamı

2 FUTBOLCU GİDERSE NE OLACAK

“Biz iyi niyetli görüyoruz belediye başkanımızı. (Müjdeyi vereceğim, çalışma yapıyorum) diyor. 40-45 gün oldu çalışma yapıyorsunuz da “Göle su gelene kadar kurbağanın gözü patlarmış” Bizim, iki futbolcumuz gittiği zaman, biz bu takımı koruyamayız. Biz diyoruz ki artık müjdeyi bir an önce versinler, artık A.Gücü’nün kasasına bir şeyler girsin. Şu çocuklara maaşlarını verelim, borçlarımızı ödeyelim. Artık destek gelmeli, somut adımlar atılmalı. Halka rağmen siyaset olur mu, olmaz. Ankaragücü bu kentin, en önemli markası.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!