GeriSeyahat Sömestr tatiline özel
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sömestr tatiline özel

Sömestr tatiline özel

Balıkesir Edremit’te yer alan Zeytin Bağı, 24 Ocak’ta başlayan sömestr tatiline özel bir paket hazırladı.

Yarıyıl tatili boyunca üç günlük konaklama fiyatı, 12 yaşına kadar tek çocuk dahil yarım pansiyon 750 TL. İkinci çocuk için ödeyeceğiniz ücretse üç gün için 200 TL. Ayrıca çocukların daha iyi vakit geçirmesi için salı ve cumartesi günleri çocuklarla beraber kurabiye ve kek yapılacak. Pazar, pazartesi ve perşembe günleriyse kahvaltı sonrası otel çevresinde kısa yürüyüşler gerçekleştirilecek (www.zeytinbagi.com).

Sıcak günlerin peşinde

Türkiye’de havalar soğuk gidedursun, siz istikametinizi sıcak havalara çevirebilirsiniz. More Travel’ın 1-9 Şubat tarihleri arasında sunduğu Güney Amerika turu ise buna çok uygun. Tur, Latin Amerika uzmanı, ‘Siempre Havana’ kitabının yazarı ve ‘10’ların Kıtası’ adlı programın yapımcısı Aslı Pelit rehberliğinde Brezilya’dan Arjantin’e uzanan bir rotada gerçekleştirilecek. Renkli festivalleri, eşsiz doğası, sıcak insanları ve hareketli samba ritimleriyle Brezilya’yı keşfettikten sonra rotanızı çevireceğiniz Arjantin’de tango ezgilerine bürünen romantizmi yaşayacaksınız. Tur fiyatı 2950 Euro. (212) 292 12 16

Çin Yeni Yılı’nı kutlayın

Çin takvimine göre 4712 yılı, 31 Ocak’ta başlıyor. Her ay en karanlık günün, ayın ilk günü olduğu kabul edildiğinden 31 Ocak’ta başlayacak yeni yıl kutlamaları ayın en parlak olduğu 15 Şubat’a kadar sürüyor. Kutlamalar o kadar büyük oluyor ki, pek çok Çinli haftalarca işlerinden izin alıp hazırlık yapıyor. Görkemli havaifişek gösterilerinin öne çıktığı kutlamalarda pek çok maskotun ya da müzisyenin yer aldığı yürüyüşler de dikkat çekiyor. Bazı günler aileler kendi aralarında toplanıp eğlence yaparken, özellikle 15’inci günde gerçekleştirilen fener gösterileri tüm ziyaretçileri büyülüyor. Bildiğimizden farklı, adeta birer sanat eseri gibi tasarlanan bu fenerler üzerinde Çin Yılı’na uygun olarak hayvan görselleri yer alıyor. Çin’deki en görkemli kutlamalar Şanghay ve Hong Kong’da. Dünyada ise Londra’dan Paris’e, New York’tan Los Angeles’a pek çok kentte geçit törenleri düzenleniyor. Bu arada hatırlatmakta fayda var; Çin Yeni Yılı’nın bu seneki burç simgesi ‘at’.

İkinci tatil bedava

Bonubon.com internet sitesinden 31 Ocak’a kadar 500 TL ve üzerinde yapacağınız tüm alışverişlerde yaptığınız harcama tutarı hediye olarak size geri dönüyor. Yani, iki kişilik tatil için bir kişi ücreti ödemiş oluyorsunuz. Özellikle yaklaşan sömestr tatili, erken rezervasyondaki tüm yaz tatilleri ve maç turlarında da avantaj sağlıyor.

Kayakçıya özel numaralı gözlük

Kayak yapan sporcuların en büyük sorunlarından birisi de numaralı gözlükleriyle kayak gözlüklerini birlikte kullanamamaktır. Uçsuz bucaksız pistlerde net görme zorluğu yaşayan kayakçılar bu nedenle tehlikelere karşı da korumasızdır. Ama bunun da çözümü var. İstanbullu gözlükçü Ahmet Alan’ın yaptığı aparat, kayak gözlüklerinin içine monte edilebiliyor. Aparata numaralı gözlük camları takılarak çözüm üretiliyor. Fiyatı 80 TL. (212) 514 30 10

Soğuk ve yağışlı havaya uygun

Reebok’ın, zor hava şartlarına rahat uyum sağlamak için dizayn edilmiş Reebok One Seeker GTX yürüyüş ayakkabısı, şık ve dayanıklı bir tasarıma sahip. Gore-Tex teknolojisinin sağladığı su geçirmez, nefes alan üst yüzey yapısı ve aşınmaya karşı dirençli, yüksek yol tutuş ve dayanıklılık sağlayan kauçuk dış taban, bu modelde ön plana çıkan başlıca özelliklerden. Üstelik, bu haftadan itibaren kış ürünlerinde yapacağınız tüm alışverişlerde yüzde 35 indirim var.

False