Sömestr sendromuna dikkat

Güncelleme Tarihi:

Sömestr sendromuna dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 12:52

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk döneminin bitmesine sayılı günler kaldı. Öğrenciler yoğun bir dönemi geride bırakmak için sabırsızlanıyor. Ancak uzmanlar, öğrencilerin tatil bitiminde sömestr sonrası sendromu yaşamaması için ailelere büyük görev düştüğünü belirtiyor.

Haberin Devamı

Bir eğitim öğretim yılının ilk dönemini daha geride bırakmaya sayılı günler kaldı. Öğrencileri yoğun ve stresli günlerin ardından dinlendirici ve eğlenceli bir tatil bekliyor. Uğur Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Ayşegül Gürcü, “Yorucu bir dönemin ardından öğrenciler güzelce dinlenmeli, eğlenmeli ve kendilerine zaman ayırmalılar. Fakat bu süreçte derslerden fazlasıyla uzaklaşır, düzenlerini değiştirirlerse tatil bitiminde sömestr sonrası sendromu yaşayabilirler” dedi.

DESTEKLEYİCİ OLUN

Tatil sonrasında öğrencilerin sendrom yaşamaması adına Ayşegül Gürcü, “Ailelerin çok dikkatli olması gerekiyor. Çocuklar derslerden sonra tatile çok hızlı adapte olabilir. Fakat okula dönüşte aynı hızla uyum sağlayamaz. Bu nedenle bu geçiş döneminde çocuğunuzun eğlenmesine, dinlenmesine fırsat verirken uyku düzeninin çok fazla dışına çıkmamasına dikkat edin; ara sıra onunla dersler hakkında konuşarak okula dönüş anlamında hazırlayıcı ve destekleyici olun” diye konuştu.

Haberin Devamı

PAZARTESİ SENDROMU

Pazartesi sendromu yaşayan ve bu durumu çocuklar tarafından gözlenen ailelerin çocuklarında sömestr sendromunun yaşanma olasılığının yüksek olduğunu belirten Gürcü sözlerine şöyle devam etti:

“Sömestr sonrası sendromunun yaşanmaması için tatilin son haftasına doğru ara sıra, okulun açılmasına 5 gün kaldı, 4 gün kaldı gibi hatırlatmalar yapılması çocuğu bu düşünceye alıştıracak ve rahatlatacak. Bu hatırlatmayı aile içinde başkalarıyla konuşurken çocuğun duyabileceği şekilde yapmak da çocuk üzerinde oluşabilecek stresi önleyecek.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!