Soma'daki maden faciası davası

Güncelleme Tarihi:

Somadaki maden faciası davası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 20:49

- 43'üncü oturumu yapılan duruşmada, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Haberin Devamı

MANİSA (AA) - Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın 43'üncü oturumunda, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 43'üncü oturumunda Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, ara kararı açıkladı.

Buna göre, 6 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Ayrıca, tutuklu sanıkların savunmalarını hazırlayabilmesi amacıyla tutuldukları cezaevinde bilgisayarla çalışma olanağı verilmesini talebine ilişkin, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne görüş sorulması kararlaştırıldı.

Duruşma, 12 Nisan'a ertelendi.

- Olay

Manisa'nın Soma ilçesi Eynez mevkisinde Soma Kömürleri AŞ tarafından işletilen ocakta, 13 Mayıs 2014'te saat 15.00 sıralarında başlayan yangında, 420 metre derinlik ve 3,5 kilometre uzunluğundaki galeriler dumanla dolmuş, faciada 301 madenci hayatını kaybetmiş, 162 işçi kurtarılmıştı.

Olayla ilgili soruşturma sonucunda açılan davada tutuklu 6 sanık ile beşinci duruşma sonunda yargılanmalarına tutuksuz devam edilmesine karar verilen vardiya amirleri Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık, "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanıyor.

Tutuksuz 38 sanık hakkında ise "taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor. Bunlardan 25'i hakkında da suçları "bilinçli taksirle" işledikleri gerekçesiyle aynı aralıktaki ceza süresinin, üçte birden yarısına kadar artırılarak uygulanması talep ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!