Soma'da yola tuzaklanan bomba patladı: 1 astsubay yaralı

Güncelleme Tarihi:

Somada yola tuzaklanan bomba patladı: 1 astsubay yaralı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 12:09

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde yola tuzaklanmış uzaktan kumandalı iki ayrı el yapımı patlayıcı belli aralıklarla patlatıldı. İlk patlamanın ardından olay yerine hareket eden jandarma ekibinden 1 astsubay hafif yaralandı. Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin giriş ve çıkışlarını kapatarak uygulama başlattı. Bu arada jandarma aracının bölgeye sahte ihbar üzerine gittiği ortaya çıktı. Saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Saldırganların kaçmış olabileceği değerlendirilen bölgelerde helikopter destekli operasyon sürüyor.

Haberin Devamı

Soma- Kırkağaç arası Aksu Petrol Mevkii'nde teröristler tarafından yola tuzaklanan patlayıcı bugün saat 11.30 sıralarında sivil araçların geçişi sırasında patlatıldı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, vatandaşların ihbarıyla bölgeye hareket eden jandarma ekipleri, olay yerine varınca ikinci bir patlama daha meydana geldi.

İkinci patlamada fırlayan bir taş parçası jandarma astsubayı yaraladı. Sol kulağına isabet eden taşla hafif yaralanan astsubay için olay yerine ambulans çağırıldı.

Yola tuzaklanan bombaların ilk belirlemelere göre uzaktan kumandayla patlatıldığının anlaşıldığı belirtildi. Yol ulaşıma kapatıldı. Bölgeye önlem amaçlı olarak çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi de sevk edildi. Ayrıca polis ekipleri de olay yerine hareket ederek jandarmayla çalışma başlattı. Yola bombayı kimin koyduğu araştırılıyor. Bölgedeki çalışmalar sürüyor.  

Haberin Devamı

ŞEHRİN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI KAPATILDI

Ayrıca, Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin giriş ve çıkışlarını kapatarak uygulama başlattı. 

Haberin Devamı

Olay yerine yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki kavşakta trafik akışını kesen ekipler, polis-jandarma, itfaiye ve ambulans dışındaki araçların bölgeye geçişini engelledi. Uzman ekiplerin 1,5 saat süren çalışmasının ardından yol, tek şeritten ulaşıma açıldı.      

SAHTE İHBAR

Jandarma aracının bölgeye sahte ihbar üzerine gittiği ortaya çıktı. Jandarmayı arayan bir şahsın Soma-Kırkağaç yolu üzerinde bir aracın şarampole uçtuğunu belirtmesi üzerine ekiplerin bölgeye hareket ettiği ve bu sırada patlayıcıların infilak ettirildiği iddia edildi.

 3 GÖZALTI

Soma'da patlatılan bombalar ile ilgili Akhisar- Soma Kavşağı girişinde 35  plakalı otomobil güvenlik güçleri tarafından durduruldu. İçerisindeki 1'i kadın 3 kişi önce yere yatırılıp arandı.

Haberin Devamı

Olayla ilgili bağlantılarının bulunup bulunmadığının araştırılması için gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Gözaltına alınan 3 kişiden birinin Diyarbakır nüfusuna, diğerinin Osmaniye nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Üçüncü kişinin üzerinden kimlik çıkmadığı belirtildi. Yolda denetimlerin sürdüğü görüldü. 

Saldırganların kaçmış olabileceği değerlendirilen bölgelerde helikopter destekli operasyon sürüyor.      

VALİ BEKTAŞ: OLMASA İYİYDİ AMA OLUYOR TÜRKİYE'DE

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma- Kırkağaç karayolu üzerinde belli aralıklarla patlatılan bombalarla ilgili açıklama yaptı.

Vali Bektaş, "Patlayıcının niteliği henüz belli değil, mayın da olabilir. Basit patlama meydana geldi. Jandarmanın geçişi sırasında yaşanan ilk patlamada, askeri aracın ön camı kırıldı. Olaya müdahaleye giden jandarma aracı hedef alınarak, ikinci patlamanın meydana geldiği biliniyor. Bu sırada yoldaki mıcır tarlarından birkaçı askerin başına isabet etmiş. Hastaneyle görüştük. Askerimizin durumu iyi, taburcu ediliyor. Yol kontrollü olarak ulaşıma açılmaya başlandı. Tek şeritten veriyoruz. Kontrollerden sonra çift şeridi de ulaşıma açacağız. Kimin yaptığı hakkında şu an herhangi bir bilgi yok. Çok şükür büyük bir olay olmadı. Endişe edilecek kadar ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Tedbirliydik. Bütün tedbirimizi almıştık. Tedbirlerimiz devam ediyor. Olmasa iyiydi, ama oluyor Türkiye'de. Olayı takip ediyoruz. Biz hiçbir şeyi saklamıyoruz. Çok şükür vatandaşın endişe edeceği bir durum söz konusu değil."

Haberin Devamı

Basın mensuplarının yolda karayolu ekiplerinin patlamadan saatler önce çalışma yaptığına yönelik kentte söylentilerin olduğunu sorması üzerine Bektaş, "Böyle iddialar her zaman olur. Konuyla ilgili gereken her araştırma yapılıyor" dedi.

Ayrıca bölgenin Kırkağaç sınırları içinde kaldığı, yakınında 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, Savcılık lojmanları bulunduğu da anlaşıldı. 

GÖRGÜ TANIKLARI PATLAMAYI ANLATTI

Patlamanın meydana geldiği sırada arkadan gelen araçta bulunan bir görgü tanığı yaşananları anlattı.

Görgü tanığı, "Jandarma aracı geçti. Arkasında biz geçiyorduk. Biz patlama olduğunda diğer şeritteydik. Tam biz ve jandarma geçerken hizamızda bomba patlattılar. Bomba yolun hemen kenarında patladı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!