Soma Elektrik'te 16 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Soma Elektrikte 16 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2001 00:00


Soma Elektrik Anonim Şirketi (SEAŞ) Genel Müdürlüğü ile ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, aralarında genel müdür ve müdür yardımcılarının da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

İzmir DGM Başsavcılığı talimatıyla 26 Mart'ta, SEAŞ Genel Müdürlüğü hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, bugün İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.

Operasyonda, SEAŞ Genel Müdürü Abdülkadir Çarıkçı, idari müdür Cevdet Ürer, müdür yardımcıları Sedat Korkmaz, Niyazi Köstekli, teknisyenler Zeki Akkuş, Sadi Akkuş, idare memuru Mehmet Ali Şahinler, Tes-İş Sendikası Soma Şube Sekreteri Metin Apaydın, başmühendis Cemal Toktamış, vardiya amiri Ekrem Derice, satın alma ve ticaret müdürü Rıza Töken, müdürlüğün temizlik işleri ihalesini alan Teoman Man, işçi Ahmet Namlı, eski ANAP İlçe Başkanı Şahin Öztekin, eski DYP İlçe Başkanı Muammer Ok ve eski ANAP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Bahri Kuru gözaltına alındı.

SORGULAMALAR BAŞLADI
İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Halit Şahin tarafından yürütülen operasyonda, gözaltına alınan 16 kişi, Soma Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Buradan yeniden İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen 16 kişinin, sorgulanmasına başlandı.

Jandarma yetkilileri, sorgulamanın tamamlanmasından sonra şahısların ''Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak'' suçundan İzmir DGM'ye sevk edileceklerini kaydederken, gelişmelere göre yeni gözaltıların olabileceğini belirttiler.

Soruşturmanın, termik santralın 4. tribün arızası, kömür ihalesi ve işçi alımı olaylarıyla ilgili olduğu öne sürülüyor.

Öte yandan, Manisa Valisi Muzaffer Ecemiş, soruşturmanın Beyaz Enerji operasyonu ile ilgili olup olmadığını bilmediğini belirterek, ''Soruşturma İzmir DGM Başsavcılığı'nın talimatıyla yapılıyor. Kaç kişinin olduğunu bilmediğim bir gözaltına alma konusu bana da intikal etti. Mahkemeye intikal etmiş bir konu ile ilgili değerlendirme, yorum yapmam mümkün değildir'' dedi. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!