Solomon'ın klası

TÜRKİYE’nin en prestijli kupası olan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Fenerbahçe Ülker, yıllar sonra kazandı.

Efes Pilsen Koçu David Blatt ile Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, milli mesailerden dolayı takımlarını tam olarak hazırlama fırsatını bulamamışlardı. Eşit şartlarda sahaya çıktılar.

Sarı lacivertli takım, ilk iki periyotta savunmada ve hücumda Efes Pilsen’i sürklase etti. Başta İbrahim olmak üzere, Solomon, Mrsic (Demir Kaan) ve Ömer Onan inanılmaz bir üçlük yüzdesiyle oynayarak takımlarını 15 sayı öne geçirdiler. Savunmada da başarılı bir performans çizen Fenerbahçe Ülkerli oyuncular (Ömer’in Nicholas’a yaptığı savunma) karşısında Efes Pilsen Antrenörü David Blatt, alan savunmasına dönüp oyuna Gregory’yi alınca fark bir anda kapanmaya başladı.

Gregory’nin hücum ve savunmadaki oyununa Nicholas asistleriyle, Hutson da isabetli şutlarla destek verince maç dengeye geldi. Üçüncü ve dördüncü periyotlarda Fenerbahçe’de İbrahim, Solomon, Semih ve Mirsad 4 faule ulaştı, Efes Pilsen rahatladı. Hatta öne bile geçti. Lacivert beyazlıların skoru lehine çevirmesinde özellikle Ender’in büyük bir katkısı vardı. Maçın son 3 dakikası ise inanılmaz bir çekişmeye sahne oldu.

Eleştirenler üzülmüştür!

İki tarafın da hataları sonucu nefesler tutulurken, Ender 3 faul atışını sayıya çevirdi ve son 12 saniyede skor eşitlendi: 77-77. Ancak Solomon tecrübesini konuşturarak son saniye basketiyle Fenerbahçe Ülker’e kupayı getirdi. Bu karşılaşmada Efes Pilsen oyun kurucu bölgesinde Solomon önünde ezik kaldı. Fenerbahçe Ülker’de de en zayıf halka, pota dibinde Oğuz ve Semih’in iyi oyununa karşın 5 numaralı pozisyondu.

Bu maçtan önce Milli Takım Antrenörü Tanjevic’i yerden yere vuran ve onu çağdışı basketbol oynattığını iddia edenler, çok üzülmüşlerdir herhalde. Kanımca, ne David Blatt’i Avrupa şampiyonu antrenörü olarak haddinden fazla yüceltmek lazım, ne de Tanjevic’i Avrupa Şampiyonası’nda elde edilen başarısızlıktan sonra yerden yere vurmak gerekir diye düşünüyorum. Sanırım bu maçın sonucu da bunu gösterdi...
Yazarın Tüm Yazıları