Soli Güneş Festivali gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Soli Güneş Festivali gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 11:47

Soli Güneş Festivali gün sayıyor

Haberin Devamı

MERSİN'de bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan Soli Güneş Festivali'nin programı açıklandı.
Soli Pompeipolis Antik Kenti içerisinde tarihi sütunların gölgesinde düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, CHP Milletvekilleri Serdar Kuyucuoğlu ile Hüseyin Çamak, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, KKTC Mersin Konsolosu Ayşe Volkan İnanıroğlu, Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Akar Tülücü ve davetliler katıldı. Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının verdiği mini konser tarih ile sanatı buluştururken, toplantının yaklaşık 3 bin yıl öncesine ait antik kentte yapılması farklı bir ambiyans yarattı.  
Yılın 325 günü güneşli olan bölgede güneşin önemini vurgulamak için her yıl Güneş Festivali'ni gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ''2500 yıllık tarihe sahip Mezitli'nin geçmişteki adının Soli olması Mezitli'nin güneş kenti olduğunu vurgulamaktadır. Ülkemizde böylesine önemli bir potansiyel enerji kaynağı varken nükleer santrali tercih etmek kuşkusuz ki yanlış bir tercihtir. Bir yandan Soli Pompeipolis Antik Liman ve çevresinin turizme açılması için çalışırken, diğer yandan güneş enerjisinin kullanımına yönelik çabalarımız devam ediyor. Bu kapsamda Güneş Parkı içerisindeki Güneş Evi'ni Makina Mühendisleri Odası ile birlikte gerçekleştirdik'' dedi. 
Vali Yardımcısı Yıldızer ise, ''Yenilenebilir enerji kaynaklarının modern çağın gereklerine göre ayarlanması önemli. Bu bilinçle hareket ederek Mezitli Belediyesi böylesine bir festival düzenliyor. Bu festival süresi içerisinde ülkemizin enerji kaynaklarının daha verimli bir şekilde elde edilmesi ve ülkemizin enerji kaynakları yönünden takviye edilmesine katkı sağlayacaktır'' diye konuştu. 
3-4 Haziran günlerinde gerçekleştirilecek olan festivalde, proje pazarı ve kermes alanı açılacak. Kurulacak stantlarla güneş enerjisi firmaları ve yenilenebilir enerji sistemleri üzerine projeler burada tanıtılacak. Cumartesi günü saat 21:00'de Bengü konseri, pazar günü ise aynı saatte Nilüfer hayranları ile buluşarak müzik ziyafeti sunacak. 

Gülhan DEMİRCİ / MERSİN, (DHA)
GD(AŞ/EŞ)(FOTOĞRAF)


 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!