Şölen’den kültürel mirasa destek

Güncelleme Tarihi:

Şölen’den kültürel mirasa destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 15:05

Şölen’in ana sponsorluğunda Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu (T-ONE) Derneği’nin yürüttüğü Mozaik Yolu Projes’nin yurtdışındaki tanıtımında yeni durak, İtalya’daki Peggy Guggenheim Collection Modern Sanat Müzesi oldu.

Haberin Devamı

Etkinliğe Şölen CEO’su Elif Çoban, T-ONE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’ın yanı sıra aralarında Savoy Prensesi Marie Gabrielle’den Prenses Caroline Murat’a, Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin’den İtalya’nın Türkiye Fahri Konsolosu Flippo Olivetti’ye kadar İtalya’nın en önemli sanat koleksiyonerleri katıldı.


Proje ile M.Ö. 4. binden günümüze kadar sayısız uygarlıkların, kültürlerin, inançların izlerini taşıyan Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa bölgelerinde, son yüzyılda yapılan kazı çalışmaları sonucu gün yüzüne çıkarılan sayısız mozaik eserin bilinirliklerinin artması ve dünya çapında tanınmasını hedefleniyor.

Şölen’in CEO’su Elif Çoban, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şölen de bir mozaik. Bizi Belkıs gibi benzersiz kılan özelliğimiz tüketicilere her zevke uyacak benzersiz ürünler sunmamız. Dünyanın her yanına Türk çikolatasını götürüyoruz. Doğduğumuz ve üretim üssümüz olan bu toprakların altın kadar değerli zenginliklerinin dünyada tanıtılmasını sağlayacak bu projeyi çok önemsiyoruz.” 

 

BAKMADAN GEÇME!