'Solcu' kabadayı hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Solcu kabadayı hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 12:40

Kendisini “Bizimki mafyalık değil, kabadayılık” olarak tanımlayan Ankara’nın ünlü simalarından İskender Çolak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Bülent Ecevit ile cezaevinde birlikte kalan ve 'solcu baba' olarak bilinen Ankara’nın renkli simalarından İskender Çolak, hayata veda etti. 73 yaşında kalp krizinden ölen Çolak yarın toprağa verilecek.

Sözcü'nün haberine göre, Ankara’da “Gariban babası” olarak da bilinen ve yasa dışı işlere adı karıştığı için sık sık cezaevine de giren Çolak, kendisini “Bizimkisi mafyalık değil, kabadayılık” olarak tanımlıyordu. Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’le de hapishane arkadaşı olduğu bilinen Çolak, o günleri şöyle anlatmıştı:

“Ecevit çok düzgün adamdır. Hapishane arkadaşım. 54 gün koğuşta beraber kaldık. Hapisteyken ben ona Samsun 216 sigarası getirttim. ‘Beni buna alıştırdın, ama dışarıda ben bunu bulamam’ dedi. Bir gün cezaevine içli köfte, baklava getirttim, ‘Perhizi bozuyorsun’ dedi. Dünyaya sesini duyurmuş adam… Kıbrıs kahramanı… Cezaevinde gazete alacak parası yok. Gözlerim doldu.”

Haberin Devamı

"LENİN DİYOR Kİ..."

İskender Çolak, yeraltı dünyasında solcu olarak tanınan ender isimlerden de biriydi. Siyasi düşüncesini de Can Dündar'la olan bir röportajında anlatan Çolak, şunları söylemişti:

"Lenin toplu yazılarında diyor ki, "Somunu cıvataya takarsın, anahtarla sıkınca geri atar ya, bu sosyal demokratları da sıkıştırdın mı, burjuvazinin yanına kaçarlar. Ben o Lenin'in bahsettiği sosyal demokratlardan değilim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!