‘Sol Yumruk’la yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

‘Sol Yumruk’la yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 00:00

CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay salonuna damgasını vuran ‘Sol yumruğu sıkılı’ posterinin altında yaptığı konuşmasıyla CHP’de yeni dönemi de başlatmış oldu.

Haberin Devamı

İŞTE GANDİ KEMAL'İN YAŞAM HİKAYESİ / FOTO ANALİZ

KILIÇDAROĞLU İZDİHAMDAN SALONA GÜÇLÜKLE GİRDİ / WEB TV  

KURULTAY'DAN İLGİNÇ KARELER

İZDİHAMDAN SALONA GİREMEDİ - FOTO GALERİ

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK DEMEÇ / WEB TV

KAHVELERDE KILIÇDAROĞLU İLGİSİ

“İktidar koşusuna çıkacağız” diyen Kılıçdaroğlu’nun konuşması ayakta alkışlandı. Son 20 yılın en geniş katılımlı ve coşkulu kurultayında salon hıncahınç doldu, binlerce partili dışarıda kaldı.

CHP 33’üncü Olağan Kurultayı’nda 7’nci Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, “Yoksulluk ve yolsuzluğu yeneceğiz” sözleriyle CHP’nin yeniden sola dönüşünün işaretini verdi.

Atatürk ve Baykal

Atatürk Spor Salonu’nda konuşmaların yapılacağı sahnenin üst bölümüne Atatürk ve Deniz Baykal’ın büyük boy posterleri asıldı. Posterlerin altına ve sahnenin iki yanına ise dev ekranlar kuruldu. Ekranlarda, halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif’in türküleri eşliğinde Anadolu’dan görüntüler yansıtıldı. Atatürk ve Deniz Baykal’ın posterlerinin tam karşısına Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkılmış sol yumruğu havada gösteren büyük boy iki posteri asılırken, Kılıçdaroğlu posterlerinin yanında ise “CHP Türkiye’nin zaptedilmeyen kalesidir” yazısı dikkati çekti. Tribünlerin üst bölümlerine de, “Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadırlar-İsmet İnönü”, “Önder’imiz Kemal, hedefimiz iktidar”, “Bu kurultaydan Başbakan çıkacak”, “Kılıçdaroğlu dar etmeye geliyor”, “Baykal, Kılıçdaroğlu kardeş, komplocular kalleş” ve “Sakin güç, çelik yumruk arkandayız” yazılı pankartlar asıldı.

Halka yakın, kravatsız

CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte salona giren Kılıçdaroğlu, 10. Yıl Marşı eşliğinde, “Hoş geldin sessiz güç, Başbakan Kemal, Önderimiz Kemal hedefimiz iktidar, Halkın umudu Kılıçdaroğlu” anonsuyla coşku içinde karşılandı. Kılıçdaroğlu, İstanbul delegelerinin arasına oturdu. Kılıçdaroğlu, kurultaya kravatsız katılmasıyla ilgili olarak da, “Böyle kendimi halka daha yakın hissediyorum. Burada resmi bir görev yok” dedi. Kılıçdaroğlu’na eşlik eden Önder Sav ise “Uzun süredir böyle coşkulu bir kurultay görmedim. CHP’lileri umutsuzluğa iten günlerin geride kaldığını görüyorum. Bu coşku çok kısa süre sonra CHP’yi iktidar koltuğuna oturtacaktır” dedi.

Yanlışlıkla kürsüde

Kılıçdaroğlu, bir süre sonra adaylık başvurusuyla ilgili prosedürü tamamlamak için yerinden ayrılarak Divan’a yöneldi. Ancak işlemleri tamamlamasının ardından yeniden delegelerin arasına dönmek isteyen Kılıçdaroğlu, derdini yanındakilere anlatamayınca bir anda kendini kürsüde buldu. Divan Başkanı Kemal Anadol, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanlışlıkla buraya getirdiler” sözleri gülüşmelere yol açtı.

Yeni tüzük yok
Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösteren dilekçe, Kemal Anadol tarafından okununca salondaki coşku arttı. Bu sırada Anadol “Genel Sekreterlik” makamını ortadan kaldıran yeni tüzüğün uygulamasını öngören “2008 tüzük kurultayı” kararını ortadan kaldıran önergeyi oylattı. Önergenin kabul edilmesiyle, “Yeni tüzük” doğmadan ölmüş oldu.

20 yılda en büyük coşku

Kılıçdaroğlu’nun sonrasında “İktidar koşusuna çıkacağız” sözleriyle önemine vurgu yaptığı kurultay, son 20 yılın en geniş katılımlı ve coşkulu ‘Tek adaylı’ kurultayı oldu. Salon kurultayın başlamasından 2 saat önce tamamen doldu. Binlerce partili dışarda kaldı. Polis noktasından geçenlerin sayısı 15 bin olarak anons edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 1500 polisin güvenlik önlemi aldığı kurultay sırasında, partililerin cüzdanlarını çalan üç yankesici yakalandı.

‘Devrimci Kemal’ sloganı

Gençlik kolları Ankara İl Başkanı Umut Tunç yaptığı konuşmada, Hüseyin İnan, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Ahmet Taner Kışlalı’nın adlarını da andı. Kılıçdaroğlu’nun Rahşan Ecevit’in yanına giderek oturmasıyla salonda coşkulu anlar yaşandı. CHP kurultaylarının sloganları da değişti. Partililer tek bir ağızdan, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Vur vur inlesin AKP dinlesin”, “Yar saçların lüle lüle, Tayyip sana güle güle”, “Halkın gururu Kılıçdaroğlu”, “İnadına CHP, inadına sol”, “Başbakan Kemal”, “İşte Kemal, işte Başbakan”, “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Devrimci Kemal”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “İşte lider, işte CHP” sloganlarıyla Kılıçdaroğlu’na eşlik ettiler.

Pankartların dili

KURULTAYIN gerçekleştiği Atatürk Spor Salonu’nun dört bir yanı mesaj veren pankartlarla donatıldı. Pankartlarda, CHP’nin Türkiye’nin zaptedilemeyen kalesi olduğuna dikkat çekildi. Atatürk, İnönü, Ecevit, Baykal ve Kılıçdaroğlu fotoğraflarına yan yana yer verildi. Atatürk’ten sonra 2’nci bir ‘Kemal’ çıktığı vurgulandı. İşsizliğin, yoksulluğun önleneceği, emeğin en yüce değer olduğu sözlerine yer verildi. Ayrıca, ‘Önderimiz Kemal, hedefimiz iktidar’, ‘Türkiye başbakanını seçiyor’, ‘Eğilmeyen başınız, susmayan diliniz, bükülmeyen bileğiniz Kemal Kılıçdaroğlu’, ‘Ok yaydan çıktı, iktidara doğru’ afişleri de gözden kaçmadı.

 
 
 
  
    
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!