Sol yakasına isminin baş harflerini sağ yakasına forma numarasını işletmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Sol yakasına isminin baş harflerini sağ yakasına forma numarasını işletmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 00:00

Milimetric; ünlü ya da ünsüz, yaşlı veya genç, giyimine özen gösteren erkeklere, ısmarlama gömlek ve takım elbise dikiyor. Önceki gün domuz gribi teşhisi konulan Galatasaray’ın ünlü futbolcusu Arda Turan da 6 aydır müşterilerinden biri. Markanın sahibi Kaan Gökalp bize Arda’nın tercihlerini anlattı, erkek modasıyla ilgili tüyolar verdi.

Arda Turan nasıl giyinmeyi seviyor?
- Siyah ve lacivert blazerler seviyor. Siyah blazere gümüş rengi düğme, lacivert olanına ise sarı kırmızı düğme tercih ediyor. Ekose takım elbisede mavi zemin üzerine lila ve açık mavi ekose çizgilerini kullanıyor. Yine renk olarak, kahverengi zemin üzerine lila ve açık kahverengi çizgili takım elbise tercihi de oldu. Blazerleri yüzde 100 kaşmir. Takım elbiselerini 2 düğmeli seviyor. Astarlarını ise ekose çizgi tonlarında seçti. İtalyan tipi ve vücudun tümünü saran ceketleri kullanıyor. Ceketlerin kol boyu kısa. Pantolonları pilesiz, düz paçalı. İki arka cepli olarak istiyor pantolonlarını. Hareketli motifleri seviyor ve bütün takım elbiseleri yelekli. Kravatları ince. Gömleklerinin sol yakasına isminin baş harfleri olan A.T.’yi, sağ yakasına ise 10 sayısını işlememizi istiyor.

Son olarak ne diktiniz?
- Ekose desenli bir ceket. Lacivert zemin üzerine yeşil ekose. Ekose Avrupa’da bu sene çok moda. Hem renk uyumu, hem de tarz olarak çok iyi bir seçim yaptı.

Sadece erkek takımı ve gömleğimi üretiyorsunuz değil mi?
- Evet. Kravatlarımız da var. Ama yakın zamanda çocuk koleksiyonu, smokin ve kadın gömleği de dikmeye başlayacağız.

Ismarlama giyim, hazır giyime oranla daha pahalı mı?
- İnanın özel diktirmek, bulduğunu almaktan daha ekonomiktir. Bu doktora sormadan ilaç almaya benziyor. Doktora danışmazsanız sizi iyileştirecek ilacı bulana kadar bir sürü ilaç alır ve gereksiz para harcarsınız. Ismarlama diktirmeyenlerin dolapları da kendilerine uymayan yakışmayan kıyafetlerle dolu. Halbuki iyi dikilmiş, şık bir ceket, bedende bir değişiklik yoksa 10 yıl sonra da zevkle giyiliyor.

Pantolon paçaları dar ve kısa, ceketler iki düğmeli

2009 sonbahar-kış sezonunun trendlerinde hem 80’li yılların havası hem de İtalyan moda anlayışının etkisi görülüyor. Blazer ceket ve flanel pantolonlar, bu kışa damgasını vuruyor. Blazer ceketlerin her pantolonla giyilebiliyor olması da büyük avantaj. Bu yılın takım elbiselerinde flu, gömlekte ise canlı renkler ön planda. Takım elbisede hatlar her zamankinden daha keskin ve belirgin olarak göze çarpıyor. O eski ağır ve klasik havasından uzaklaşmış, modernize edilmiş takımlar erkeklerle buluşuyor. Bu kış sezonunda pantolonlar, pilesiz giyildiği zaman bedene oturuyor. Paçalar ise her zamankinden daha dar. Yılın moda rengi gri ve tüm tonları. Gömleklerde ise grinin tonlarıyla uyumlu mor, lila, narçiçeği tercih ediliyor. Mono yakanın ağırlığı hissediliyor. Takım elbise yakaları ise yine ince. Gömlek yakaları da takım elbise yakaları gibi küçüldü. Ceketlerin etek ve kol boyu ile pantolonların paça boyu her zamankinden daha kısa. Ceketler iki düğme. Paltolarda kruvaze sıkça karşımıza çıkıyor. Paltolar da kısa ve bedene oturuyor.

TÜRK ERKEĞİ NERDE YANLIŞ YAPIYOR?

Türk erkekleri bol giyiyor. En büyük hata bu. Bol kesim pantolonlar şişman ve kısa gösteriyor. Bir diğer yanlış ise renk seçiminde. Nedendir bilmem, renk seçiminde zıt renkleri seçiyorlar. Özellikle boy sorunu olan erkekler, zıt renk seçtiklerinde ortaya iyice kısalmış bir tip çıkıyor.

Bunlara dikkat!

· Politikacılar, işadamları, bankacılar gibi meslek gruplarından erkekler gündüzleri lacivert, akşamları ise siyah renkli takımları tercih etmeli. Çünkü lacivert ciddiyet ve prestij; siyah ise liderliği temsil ediyor.
· Eğer sarışın ve açık tenli değilseniz, sakın ola kahverengiyi tercih etmeyin. Özellikle floresan ışık altında cildi hasta ve yoğun göstererek, müşterilere karşı güvensizlik de aşılayabiliyor.
· Siyah takım elbise, uygun kesim ve dikim ile birlikte ciddi anlamda vücudu olduğundan daha ince ve fit gösteriyor.
· Gömlek, ten rengine uygun seçilmeli. Esmer erkekler canlı ve parlak renkleri, sarışınlar mavi ve pastel renkleri tercih etmeli.
· Kiloluysanız, parlak renk ve geniş desenli giyimden uzak durun!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!