Sol birlikteliği için ne diyorlar?

SAYIN Bülent Ecevit, ‘‘Ey sol, hadi birleşelim, işbirliğine açığız’’ dese Türkiye çok şeyden kurtulur.

DYP'ye, ANAP'a ve MHP'ye de çağrı yapmalı. Böyle bir birleşmeyi bekliyor insanlar. Atatürkçüler, cumhuriyetçiler, laikler ve demokratlar bir odak noktası oluşturabilirler. Ecevit, giderayak bu iyiliği Türkiye için yapmalıdır. Türban, Kıbrıs ve Irak konusunda edilen sözler yetmiyor rejimimiz için... Yoksa sol, son darbeyi yiyecektir.

Aykut ÇATAL-İSTANBUL

KÖŞENİZDE
aklıselim sahibi insanların çağrıları yer alıyor. Niye bir konsensüs yaratılamıyor? Bu seçim kader seçimidir; herkesin eli mahkûmdur beraberlik için... Soldaki liderler bunu niye göremiyor? Daha neyi bekliyorlar? Gerçeklerini görmüyorlar mı? Çok umutsuz olduğumu söylemeliyim, CHP'yi çökertmeye kimsenin hakkı olamaz.

Sabri ERGÜVEN-ANKARA

KÖŞENİZ
CHP düşmanlarının ‘‘buluşma’’ köşesi olmaktan ne zaman kurtulacak? Kurtulun şu Baykal takıntısından! Ülke tarihi bir hesaplaşmaya giderken yazılarınız sosyal demokratları karamsarlığa itiyor.

Karayalçın'ın, DEHAP'la ittifakını benimsiyor musunuz? DEHAP'la kol kola giren Karayalçın'ı, CHP, SHP tabanı nasıl içine sindirecek?

Ali TEPE-ÇANKAYA

CHP'
nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak ismi geçenler; Sefa Sirmen (İzmit), Celal Doğan (Gaziantep), A.Müfit Gürtuna (MHP, ANAP, RP ve FP) ve İlhan Kesici (ANAP, DYP)... Adaylar ya başka illerden ya da sağ partilerden. 12 milyonluk koca İstanbul'da CHP'li sosyal demokrat, solcu veya demokrat bir babayiğit yok mu?

M.B.-İSTANBUL

ANTALYA'
dan İl Genel Meclis üyeleri Mustafa Bozkurt ve Mustafa Ülen ile sendikacı Recep Bozkurt'tan açıklama: CHP'nin, cumhuriyet ve demokrasiyi savunmak için güçbirliği oluşturma hareketine destek veriyoruz. Bu nedenle bir grup aydın olarak DSP'den ayrılarak CHP'ye katıldığımızı bildiririz.

İstanbul tiyatroyu sevmiyor

KOCAMUSTAFAPAŞA'da Çevre Tiyatrosu. Tiyatroda Shakespeare'in ‘‘On İkinci Gece’’si. 20.30'da başlıyor oyun. Koşuşturuyorum, 20.25'te ulaşıyorum gişeye. Yer bulamamaktan ya da arkalardan yer kalmasından kaygılanıyorum. Korktuğum başıma gelmiyor. Biletimi alıp salona iniyorum.

A'da başlıyor sıra, Z'de bitiyor. A, B dolu. C yarı dolu. Diğer sıralar bomboş. Yuvarlak hesap 50 kişiyiz. (Oysa pahalı değil biletler; 5 ve 7 milyona sanatla tanışıyoruz.)

İstanbul en büyük, İstanbul en kalabalık şehir.

Görünüm yakışmıyor büyüklüğe ve kalabalıklığa. 12 milyonun gücü, 300-400 kişilik salonları doldurmaya bile yetmiyor.

İstanbul tiyatroya gitmiyor.

Süleyman EKİM-İSTANBUL

Neşter’de şifre Ankara’yı gösteriyor

'NEŞTER Operasyonu'nda gözaltına alınan Haldun Erdavran, 1996 yılından itibaren adı gazetelerden düşmeyen bir kişi... Ne yazık ki hiç kimse işin üzerine gitmedi.

Erdavran, Vakıfbank'tan milyonlarca dolar ‘‘kredi’’ aldı. Başka bankalar hakkında icra takibi yaparken, istihbarat raporları kötü olmasına karşın bu paraları nasıl çekti? Asıl soru bu.

Ortak protokoller yapıldı ve Ankara Büyükşehir'in Vak-Bel, Sumo Collery ve Black Diamond gibi şirketlerin kuruluşunu gerçekleştirerek Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kömür işine girdiler.

Burada trilyonlar battı?

Bankayı denetleyenlerin raporları ne yapıldı?

Bu kişiye verilen ve batan kredilerin hesabı neden görülmedi ve iflas edildi.

Hürriyet'in Ankara Bürosu'ndan Çiğdem Toker'in, 1998 yılı aralık ayında yazdığı yazılara göz atmak yeterli... Paravan şirketler, Cayman Adası'ndaki posta kutusu şirketler, gizli protokoller, 87 dolara getirilen kömürün 200-250 dolardan nasıl satıldığı... Her şey bugünü gösteriyordu. Radikal'den Funda Özkan da, Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki kömür alım-satımlarında dönen entrikaları ve RP-FP çizgisindeki firmalara sağlanan haksız kazançları yazıyor.

Ankara'dan bir okurumuz belgeler göndermiş, ‘‘Vakıfbank'tan çekilen 123 milyon dolarlık kredinin öyküsünü en iyi Melih Gökçek bilir’’ diyor.

Vakıflar ile Ankara Büyükşehir'in ortak işe girmesi size tuhaf gelmiyor mu?

Dosyayı Ankara Savcılığı açacak.

‘Kaçak’ yapı

BEYKOZ
Belediye Başkanı Alaattin Köseler kaçak inşaatlarla ilgili yazımız üzerine şu açıklamayı yaptı: ‘‘Seçim sonrasında imar affı ve kamuya ait arazilerin satışa çıkacağı söylentileri üzerine, özel tapulu parseller üzerinde yapılan ruhsatına aykırı inşaatlarda maalesef artış görülmektedir. Ancak belediyemiz bunlarla ilgili her türlü yasal işlemleri alarak su, elektrik ve altyapı hizmetlerinin verilmesini önlemek amacıyla ilgili makamlara yazılar yazmakta, ayrıca tapudan hisse satışını engellemekte ve bunlarla ilgili yasaya aykırı kısımların yıkımını yapmak için gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Beykoz Belediyesi hiçbir ilçede alınmayan her türlü tedbiri alırken kamuya ait parseller üzerindeki tapusuz yerlerde sürekli yıkımlar yapmaktadır. Ancak haberinize de konu olan tapulu parseller üzerindeki ruhsatına aykırı yapılar için, hukuki sürecin tamamlanmasını beklemekteyiz. Bu tür yapıların ilgililerine de kesinlikle bu inşaatlarda iskan etmemelerini, aksi takdirde hukuki süreç tamamlandıktan sonra yapılacak yıkım işleminde mağdur olacakları bildirilmiştir.’’

Peki dinleyen kim?

Biliyor musunuz?

AKP Küçükçekmece'de ortaya çıkan 25 aday adayı arasında yer alan İl Yönetim Kurulu üyesi ve Digiçağ antenleri sahibi 32 yaşındaki Göksel Gümüşdağ'ın ‘‘Galatasaraylıların sevgilisi’’ olduğunu; bu arada listede Alevi kökenli iki adayın, yani CHP Küçükçekmece Belediye Başkan vekilliği yapan ve Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun'un yeğeni Mazlum Kutlu ile CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Gülkanat'ın da bulunduğunu... CHP Tarsus örgütü Makine Mühendisi Mehmet Özel'in aday olmasını isterken, CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal'ın ise kardeşi Mehmet Oksal'ın adaylığı için genel merkeze bastırdığını... SHP Antakya Belediye Başkanlığı'na Dr. M.Ali Edipoğlu'nun aday olduğunu... Eskişehir AKP'den eski Turizm Bakanlığı Müsteşarı Nedim Öztürk'ün adaylığını açıkladığını...

Biliyor musunuz?

Mesaj panosu

TCDD
Ankara Hastanesi 1934'te yapıld ve o günden beri demiryolu personeline ve halka hizmet etti. Ancak SSK Genel Müdürlüğü'ne devredildiğini ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet vereceğini öğrendik. Her yaş grubuna hizmet etmek üzere programlanmış hastanede şimdi yeniden tadilat yapılıyor. Bu pahalı bir iş değil mi? Bunun mali portesi nedir? Bunun yerine hastane içinde bulunan boş arsa üzerine standart bir çocuk hastanesi kurulamaz mıydı?

Burhan DURDU

Hipodrom-ANKARA

BALIKESİR
Gömeç'e bağlı Karaağaç beldesi zeytin üreticileriyiz. Çevre ilçeler olan Ayvalık, Burhaniye ve Edremit'teki üreticiler ‘‘zeytinyağı destekleme prim paralarını’’ almalarına rağmen, Gömeç ve bağlı köyler hálá paralarını alamamışlardır. Biz de destek bekliyoruz.

İbrahim OZAN-BALIKESİR
Yazarın Tüm Yazıları