'Sol beksiz çık ama Tosic ile çıkma'

Güncelleme Tarihi:

Sol beksiz çık ama Tosic ile çıkma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 00:11

Hürriyet Gazetesi yazarı Kenan Başaran Hapoel Beer Sheva-Beşiktaş maçının ilk yarısını değerlendirdi...

Haberin Devamı

İşte Kenan Başaran'ın, ilk yarısı 1-1 biten maçla ilgili yorumları

1-İlk devre nasıl bir oyun izledik?
Tempolu başlasa da ilerleyen dakikalarda özellikle ev sahibinin geri çekilmesiyle zevksiz bir hal aldı oyun. Beer Sheva, Beşiktaş'ın hücuma çıkarken kaptıracağı toplarla hızlı çıkıp gol aramayı hesapladı.
Beşiktaş ise hızlı oynamayı ve böyle sonuca gitmeyi seven bir takım. Ancak rakip boş alan bırakmadığı için ister istemez ataklar set oyununa döndü.
Böyle bir oyunda yaratıcı ayaklarla oynanır. O iki isim (Oğuzhan-Talisca) de son haftalardaki formsuzlukları nedeniyle kenardaydı. Necip-Atiba-Tolgay üçlüsüyle yaratıcı oyun zordu.
Geriye kanatlar kalıyordu. Quaresma, Babel'e göre biraz daha rakibi zorlayan isimdi. Nitekim, en etkili ortasında da gol geldi.

2-Beşiktaş, öne geçti ama skoru neden koruyamadı?
Rıza Çalımbay'ın ifadesiyle söyleyeyim: Basit gol yedik! Yayıncı kuruluş Beşiktaş'ın golünün tekrarına bile fırsat bulamadı. Siyah beyazın defans oyuncuları ikişer kez hata yaptı ve gol kaçınılmaz oldu. Tosic, sol bek oynadığında kendi savunmasını da bozan bir oyuncu oluyor. Hani sol beksiz çık ama Tosic’i o pozisyonda oynatma. Oysa ki ilk işi sob bek oynamak ama Beşiktaş’ta stoperliği dahi iyi…

3-İkinci devre yapılması gereken hamle nedir?
Elbette yaratıcılığı yükseltecek bir oyuncu... Bunun için de iki aday var: Oğuzhan-Talisca... Orta alanda takım savunmasını geri plana atarsa Güneş, önce Talisca'yı oyuna alır.
Atiba-Necip ikilisini bence bozmalı ikinci yarı. Bu isimden biri kenara gelmeli. Atiba-Tolgay önlerinde de Talisca… Bir diğer seçenek de Atiba-İnler ve Talisca…

BAKMADAN GEÇME!