Söktaş'ın Moova'sını Koç'un Tat'ı aldı

Güncelleme Tarihi:

Söktaşın Moovasını Koçun Tatı aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 09:26

Türkiye'nin önde gelen süt ve peynir markalarından Moova, Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda'ya satıldı. Moova'da üretim ortak arayışlarının olumsuz sonuçlanması üzerine iki ay önce durdurulmuştu. Öte yandan Tat Gıda da geçtiğimiz günlerde Maret'i Namet'e satmış ve bu satış çok ses getirmişti.

Haberin Devamı

Türk gıda sektöründeki yeni ortaklık ve alım/satımlar hızla devam ediyor. Son haber ise bir süre önce üretimi durdurma kararı alan Moova'dan geldi. Eski TÜSİAD başkanlarından Muharrem Kayhan ile kardeşi Hilmi Kayhan'a ait olan Moova, Aralık 2013'te ortak arayışlarına başlamış, ancak Mayıs ayında ortak bulamadığı için üretim faaliyetlerine son vermişti. Ortaklık görüşmelerine devam eden şirket dün itibariyle Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda ile 32 milyon 271 bin lira karşılığında el sıkıştı.

Geçtiğimiz günlerde Maret'i Namet'e satarak işlenmiş et ürünleri sektöründen çıkan Tat Gıda, bu yeni satın alma ile peynir kategorisindeki varlığını güçlendirmeyi planlıyor.

Söktaşın Moovasını Koçun Tatı aldı
KOÇ GRUBU MARET'İ NAMET'E SATTI

Söktaş'tan yapılan açıklamada, "Çeşitli yatırımcılarla yürütülmekte olan görüşmeler sonucunda, Ortaklığımızın 01 Temmuz 2014 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde, bağlı ortaklığımız Moova'da sahip olduğumuz yüzde 99.99 oranındaki hisselerin tamamının, Koç Topluluğu şirketlerinden Tat Gıda'ya satışına ve hisse devir sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir" denildi.

Söktaşın Moovasını Koçun Tatı aldı
ORTAK BULAMADI, ÜRETİMİ DURDURDU

Söktaşın Moovasını Koçun Tatı aldı
KOÇ’TAN ABD’Lİ SALÇA DEVİNE BÜYÜK SATIŞ


Haberin Devamı

SEK İLE SÜTTE

Tat Gıda, özelleştirilen Süt Endüstri Kurumu (SEK) markasıyla süt ve sütlü ürünler üretimi yapıyor. Özelleştirme İdaresi tarafından 1995’te özelleştirilen SEK İstanbul İşletmesi, sektörde faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki sanayici ve gıda toptancılarından oluşan 164 kişilik bir grup tarafından satın alınmıştı. Koç topluluğu 1997 yılında küçük ve büyük sermayenin beraber çalıştığı bir modele öncülük etmek üzere SEK hisselerinin yüzde 68'ini satın aldı. Koç Grubu, 1 Temmuz 2003 tarihi itibariyle Koç Gıda Grubu markaları SEK, Tat, Maret ve Pastavilla Tat Konserve çatısı altında topladı.

Tat Gıda, geçen ay Maret markası ile markaya ait taşınmazları 75 milyon dolara Namet Gıda'ya ve Harranova Besi ve Tarım Ürünleri'nde sahip olduğu yüzde 58.15 hissenin tamamını ABD merkezli Morningstar şirketine sattığını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!