Söktaş A.Ş.'nin acı kaybı

Güncelleme Tarihi:

Söktaş A.Ş.nin acı kaybı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2018 17:19

Söktaş A.Ş.'nin acı kaybı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke ilçesinde, 1972 yılından bu yana tekstil, tarım ve besicilik gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Söktaş A.Ş.'nin kurucusu, işadamı Muzaffer Müfit Kayhan, 92 yaşında, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle yaşamını yitirdi.

Bir süredir yaşlılığa sağlık problemleri nedeniyle tedavi gören, Söke'nin köklü şirketlerinden Söktaş'ın kurucusu Muzaffer Müfit Kayhan, geçen 6 Ocak akşamı Söke'deki evinde yaşamını yitirdi. Evli ve 2 çocuk babası Kayhan, ölümü, ailesi, yakınları ve çalışanlarını yasa boğdu.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) eski Başkanı Muharrem Kayhan ve Hilmi Kayhan'ın babası olan Muzaffer Müfit Kayhan'ın cenazesinin, yarın (salı) Söke Koca Cami'de öğlende kılınacak cenaze namazının ardından Sazlı Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

--- KUTU ---

MUZAFFER MÜFİT KAYHAN KİMDİR?

1926 yılında Manisa'nın Turgutlu ilçesinde doğdu. Öğrenimini tamamladıktan sonra 1948 yılında Söke ye yerleşip çiftçilik yapmaya başladı.1963 yılında kayınbiraderi Halil Fırat ile Söke Değirmencilik (Söke Un) şirketini kurup, sanayici oldu. 1972 yılında Söktaş A.Ş.'nin kuruluşuna öncülük yapıp uzun yıllar şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürdü. 1990 yılında Mavi Ege Giyim Sanayi Şirketini kurdu. Bu şirketi 9 yıl sonra bir Amerikan şirketine devredene kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü. 2001 yılında Agrita Tarım-Gıda ve Hayvancılık şirketini kurup, şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!