Sökeli şehit babasından şiir kitabı

Güncelleme Tarihi:

Sökeli şehit babasından şiir kitabı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 11:51

Sökeli şehit babasından şiir kitabı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde yaşayan şehit babası Mustafa Uyar'ın (64) 1999 yılında terör örgütüne yönelik operasyonda kaybettiği piyade uzman çavuş Hakkı Uyar için yazdığı şiirler kitap oldu.

Sökeli şehit piyade uzman çavuş Hakkı Uyar'ın babası Mustafa Uyar duygularını kaleme aldığı şiirlerini kitap haline getirdi. Söke Eğitim Vafkı öncülüğünde emekli edebiyat öğretmeni Ayhan Hasan Bıldırki'nin de desteği ile basılan Gitme Kal Desem de Gidiyorsun adlı şiir kitabı, Söke Hacı Halil Paşa Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle tanıtıldı. Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Komutanı Personel Albay Hasan İhsan Kızgınçelik, Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Ulvi Atmaca, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Gürer'in yanı sıra şehit babası Mustafa Uyar'ın yakınlarının katıldığı törende duygusal anlar yaşandı. Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Uyar ailesinin evine yaptığı ziyarette şehit babası Mustafa Uyar'ın şehit oğlu için yazdığı şiirleri görüp kalıcı bir eser haline getirilmesini önerdiğini hatırlatarak "Mustafa amcamıza yaptığımız rutin ziyaretlerde onun duygularının şiire dönüştüğünü öğrendiğimde mutlu oldum. Onu hayata bağlayan bu duygularına sessiz kalmayarak kalıcı esere dönüşmesi için başlattığımız  girişim bu gün kitap oldu. Çok güzel bir eser ortaya çıkmış" dedi.

Törende konuşan şehit babası Mustafa Uyar, kendisine destek olan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu'na teşekkür ederek katılımcılara imzalı kitabından hediye etti.

Necati MALDAR / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!