Söke'deki Yılan Balığı Şenliği'ne yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Sökedeki Yılan Balığı Şenliğine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 18:27

Söke'deki Yılan Balığı Şenliği'ne yoğun ilgi

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Yılan Balığı Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Bafa Gölü'nden yakalanan yılan balıkları, şenliğe katılanlara ikram edildi. Geçen yıl gibi bu sene de ilgi gören şenliğe, yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Ege Bölgesi'nin en büyük göllerinden Bafa'nın kıyısındaki, köyken Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen Serçin'de düzenlenen Yılan Balığı Şenliği'nin bu yıl ikincisi yapıldı. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Emekli Korgeneral Eyüp Kaptan, MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Didim önceki dönem Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Söke Belediye Başkan yardımcıları Fahri Sivrioğlu, Ahmet Karakaş, MHP İlçe Başkanı Turgay Avcı, Belediye Meclisi üyeleri, CHP İlçe yöneticileri, mahalle muhtarlarının yanı sıra yaklaşık 6 bin kişi şenliğe katıldı. Şenlikte konuklar yerel ürün pazarı ve kursiyerlerin el emeği ürünlerinden de alışveriş yapma fırsatı da buldu.

Bafadan avlanan, besin değeri yüksek, kolesterolü azalttığı ve eklem ağrılarına iyi geldiği belirtilen yılan balığı ızgara yapılarak ikram edildi. Yaklaşık 500 kilo balık ikramı yapıldığı belirtildi. Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar'ın sahne aldığı şenlikte, Akhisar Belediyesi Rumeli Yöresi ve Zonguldak Yöresi Halk Oyunları, Serçin İlkokulu Halk Oyunları, Söke Belediyesi Bandosu, Söke Belediyesi Halk Oyunları ve Kuşadası Romanları Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri yaptı. Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı'nın de performans sergiledi. Çeşitli çocuk oyunları ve aralarında halat çekme yarışmasının da yer aldığı interaktiv yarışmalarının da yer aldığı şenlikte vatandaşlar, keyifli saatler geçirdi. Sökeli bisiklet tutkunlarının Söke-Serçin arasında pedal bastıkları bir etkinlikte düzenlendi. Ayrıca fotoğraf sanatçıları Sabih Güzel, Kemal Arslan, Şükrü Güngör'ün 'Bafa da Hayat Var' adlı fotoğraf sergisi açtı; etkinliğe renk kattı.

CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, "Bafa Gölü ve çevresi sahip olduğu doğal güzellikleri, su kuşları zenginliği ve yılan balığı ile eşsiz bir doğa harikasıdır. Serçin mahallemiz de geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Yılan Balığı Şenliği ile farkındalık yaratarak, bu bölgeyi kültür ve turizm açısından ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak istemiştik, katılımcı sayısının bu yıl daha da artması bizi memnun etti" dedi.

Necati MALDAR / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!