Söke'de yeni mesire alanı

Güncelleme Tarihi:

Sökede yeni mesire alanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 12:28

Söke'de yeni mesire alanı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke İlçesi Güllübahçe Turunçlar Mevkii'ndeki Antik Priene Kenti eteğinde yapımı tamamlanan mesire alanı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Söke Belediyesi tarafından Güllübahçe Mahallesi'nin Turunçlar Mevkii'nde yapımına geçtiğimiz aylarda başlanılan Antik Priene Kenti eteğindeki mesire alanı Kaymakam Tahsin Kurbeyoğlu'nun da katıldığı coşkulu bir törenle açıldı. Açılışta Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, belediye meclis üyeleri ve meslek odaları temsilcileri de hazır bulundu. Daha önce atıl vaziyetteki, şelale karşısındaki yeşil alana çocuk oyun grupları yerleştirildi ve kafe yapıldı. Güllübahçe sakinlerinin yanı sıra hafta sonları piknik ve dinlenme yeri arayan çevre sakinlerinin de yararlanabileceği mesire alanının açılışında konuşan CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yaklaşık 2 bin 413 metrekarelik alanda hayata geçirilen tesiste kamelya, havuz, mini botanik bahçesi ve dinlenmek için uygun yerlerin bulunduğunu söyledi. Güllübahçe'de yakın zamanda Turunçlar Şelale Resturant'ın açılacağını belirten Toyran, "Bu mesire alanımız Büyükşehir Belediyesi ile yapılan mal paylaşımı görüşmeleri sonrası daha da büyütülecek. Söke'ye kazandırılan mesire alanı Söke Belediye personelinin eseridir, hepsine teşekkür ederim" dedi. Açılışta konuşan Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ise Söke'ye güzel ve kalıcı bir eser kazandırılmasından mutlu olduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış töreni klasik müzik dinletisi, Söke  Belediye Bandosu, Halk Oyunları gösterileri ile devam etti. Açılışın ardından TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selcan Kökçen Şahin konseri ile konuklar keyifli bir akşam yaşadı.

Necati MALDAR / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!