Söke'de maden işçilerinin eylemi

Güncelleme Tarihi:

Sökede maden işçilerinin eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 21:36

Haberin Devamı


AYDIN (AA) - Aydın’ın Söke ilçesinde özel bir maden ocağında çalışan ve maaşları ödenmediği gerekçesiyle iş bırakan işçiler, Söke Hükümet Meydanı'nda eylem yaptı.

Maaşlarını 5 aydır alamadıkları için 4 gün önce iş bırakma eylemi başlatan yaklaşık 150 işçi ve aileleri, dövizler taşıyarak Söke Hükümet Meydanı'nda toplandı.

Grup adına açıklama yapan maden işçisi Adem Çelik, "Haklarımızı alamadığımız için üretimi durdurduk. O günden beri direnişimizi sürdürüyoruz, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Biz madenciler olarak, hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu dava bizim onur davamız, ekmek kavgamız. Bizim ekmeğimizle oynamaya kimsenin hakkı yok. Bu kadar insan ekmek peşinde" dedi.

Madencilerden Bilal Çetindere de işçiler olarak çok zor durumda kaldıklarını, tek isteklerinin alın terinin karşılığı olan ekmek paralarını alabilmek olduğunu kaydetti.

- "Ekmek alamıyoruz"

Haberin Devamı

Madenci babasına destek olmak için gelen Leylanur Çelik (11) "Babam maaşını alamadı. Un bile alamıyoruz, ekmek bile alamıyoruz. Paramız yok, maaş yatmadı. Patron artık paramızı versin, bizi bu hale getirmeye kimsenin hakkı yok" dedi.

Eyleme katılan işçilerin çocukları açıklamalar sırasında babalarının madenci kaskını taktı.

Açıklama sonrası grup, olaysız dağıldı.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!