Söke'de KYK kız öğrenci yurdu hizmette

Güncelleme Tarihi:

Sökede KYK kız öğrenci yurdu hizmette
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 11:24

Söke'de KYK kız öğrenci yurdu hizmette

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke ilçesinde yıllardır eksikliği hissedilen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Meryem Yazıcıoğlu Kız Öğrenci Yurdu, hizmete girdi.

Yaklaşık 6 bin üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Söke'de, 2015 yılında 12 milyon 265 bin lira bedelle ihale edilen Kredi ve Yurtlar Kurumu kız öğrenci yurdu hizmet vermeye başladı. 168 odalı 502 yatak kapasiteli yurtta ranza sistemi bulunmazken, yurt, yaşam üniteleri ve konforu ile dikkat çekiyor. Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, İlçe Emniyet Müdürü Yalçin Şipal, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Kurgan ve AK Parti İlçe Başkanı Namık Yıldırım ile yurtta incelemede bulundu.

Yurdun Söke'ye hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Kurtbeyoğlu, "KYK Meryem Yazıcıoğlu Kız Öğrenci Yurdu, adeta otel konforunda oluşuyla dikkat çekiyor. Halen müracaat süreci devam eden yurtta, bütün odalar 3 kişilik olup, her odada buzdolabı, elbise dolapları, ayakkabılık, çalışma masaları, banyo, tuvalet standart olarak mevcut. İnceleme ziyaretinde bulunduğumuz yurt, ilçemizdeki üniversite öğrencilerinin önemli bir ihtiyacını karşılamış olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Necati MALDAR / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!