Şoke eden elektrik faturası bakın kaç liraya düştü

Güncelleme Tarihi:

Şoke eden elektrik faturası bakın kaç liraya düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 10:57

EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde üniversite öğrencilerinin kaldığı eve gelen 120 bin liralık elektrik faturasının, sistemden kaynaklı bir yanlışlık olduğu ve faturanın 84 lira olarak yeniden hesaplandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri 3’üncü sınıf öğrencileri 21 yaşındaki Cihat Kabak ve 22 yaşındaki Can Camgöz’ün kaldığı Yeni Mahalle Atakent 1 konutları 12/C bloktaki eve 119 bin 874.60 lira elektrik faturası kesildi. Faturayı, internetten gören üniversite öğrencileri şaşkınlık geçirdi. Aboneliği kendi adına olan öğrenci Cihat Kabak’ın Trakya Elektrik Perakende Satış A.Ş.'ye (TREPAŞ) itiraz kaydı oluşturuldu. Yapılan inceleme sonucu borç 84.10 lira olarak tespit edildi.

HATALI OKUMA YAPILMIŞ

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ)’den yapılan yazılı açıklamada ise "11.05.2016 gecesi sayacın yanması nedeni ile Keşan arıza ekibi tarafından eski sayaç sökülerek yerine ücretsiz olarak yeni bir sayaç takılmıştır. Aboneye 13.05.2016 tarihinde yeni sayaç endeksleri ile endeks okuma yapıldığından, sistemimizde sayaç değerleri tur atmış gibi hesaplanarak, sistemde yanlış fatura oluşmuştur. Endeks okuma personeli faturanın hatalı olabileceğini düşünerek aboneye fatura çıktısını bırakmamıştır. Ancak, abone tarafından TREPAŞ internet sitesinden borç görüntüsünü kullanarak söz konusu haberin yapıldığı anlaşılmıştır. Söz konusu hatalı okuma Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) tarafından iptal edilmiştir. Dolayısıyla TREPAŞ tarafından da fatura iptal edilmiştir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!