Sokaktan Meclis'e atama mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Sokaktan Meclise atama mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 09:32

Atanamadığı için Ankara’da atık kağıt toplayıcılığı yapan Fizik Öğretmeni Ramazan Gezer, TBMM’de konuştu: “Elimdeki işi de aldı devlet. Şu anda işsiz, güçsüzüm yani. En azından atanamayan diğer arkadaşlarım atansın. Onun mücadelesini vereceğim.”

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, geri dönüşüm ile ilgili hazırladığı yönetmeliğin ardından yaşanan tartışmalar sırasında sokaktan kağıt toplayarak geçimini sağladığı ortaya çıkan Fizik Öğretmeni Ramazan Gezer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuştu. Ramazan Gezer, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in, atama bekleyen öğretmenlerle ilgili düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

“Herhangi bir atama falan beklemiyorum. Elimdeki işi de aldı devlet. Şu anda işsiz, güçsüzüm yani. En azından atanamayan diğer arkadaşlarım atansın. Onun mücadelesini vereceğim. Burada sesini duyuramayan çok arkadaşımız var. Ben haberlere çıktıktan sonra hiç numarasını bilmediğim sınıf arkadaşlarım bana ulaştı. Öğrendim ki hiçbiri atanamamış. Dershanelerde çok düşük ücretlerle sürünüyor arkadaşlarımız. Şu anda fabrikalarda bir sürü Suriyeli çalışıyor. Düşük ücretle ve sigortasız. Daha birçok Suriyeli de gelecek. Onlara da iş imkânı tanınacak. Önleri açılması isteniyor herhâlde. Kendi halkımız bu kadar işsiz, güçsüzken Suriyelileri düşünmek biraz saçma.”

Haberin Devamı

MEZUN OLURSUN AMA ATANAMAZSIN

11 yıldır atanamayan Beden Eğitimi Öğretmeni Netice Demirci ve bu yıl atanmayı bekleyen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Tansu Kadakoğlu’nu da yanına alarak TBMM’de basının karşısına çıkan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise, “Eğitim sisteminde bugün öğretmen olamazsın demiyorlar. Sen öğretmen olursun, mezun da olursun ama AKP iktidarında atanamazsın gerçeği ortaya çıkıyor” diye konuştu. Sertel ayrıca, Türkiye’de atanmayı bekleyen öğretmenlerin sayısının, İzlanda’nın nüfusuna ulaştığını söyledi.

UYGULAMA 2.5 MİLYONU ETKİLEYECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı ve 24 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nin geri dönüşüm sektörüne getirdiği düzenlemelere göre sokakta atık kağıtları toplayan insanlardan kağıt alan geri dönüşüm şirketleri 140 bin TL cezaya çarptırılacak. Kağıt toplayan kişiye de 20 bin TL’ye kadar varan cezalar verilecek. Atık kağıt toplayıcılar, Türkiye’de 500 binden fazla atık kağıt toplayıcısının olduğunu belirterek, yönetmeliğin 2.5 milyon insanı mağdur edeceğini savunuyor.

BAKMADAN GEÇME!