Sokaktan hokey salonuna

Güncelleme Tarihi:

Sokaktan hokey salonuna
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2013 15:31

Zeytinburnu Belediyesi 2010'da 'Doğaya destek sizden, buz pateni biletiniz bizden' isimli projeye start verdi.

Sokaklardan kağıt, karton toplayan 20 çocuk buz pateniyle tanışmış oldu. Belediye Başkanı Murat Aydın, kısa süre sonra Buz Hokeyi takımı kurmak için harekete geçti. 20 genç için pahalı olan malzemelerin tamamı alındı.

3 yıl önce yola çıkıldı. Takım ilk iki sene her maç fark yedi. Sokaktan gelen sporcu sayısı 8'e düştü. Ama o 8 genç için hokey tutku olmuştu. Zamanla takıma profesyonel hokeyciler de katıldı. Bu yıl takım oturdu. Yaşları 17-19 arasında değişen Mahsun Akkuş,  Ferhat Yoğurtçu, Faruk Günel, İbrahim Çetin, Garip Alpar, Ümran Alpar, Beşir Baş, Bilal Büyükdoğu lige fırtına gibi girdi.

İstanbul Üniversitesi, Atak Buz Sporları Kulübü, Koç Üniversitesi, Buz Korsanları'nın olduğu Türkiye Bölgesel Ligi'nde 2'de 2 yaptılar. İstanbul Buz Sporları Klubü'nü 11-1, İstanbul Üniversitesi'ni 11-2 yendiler. Takım şu an lider. Bir galibiyetle bölgesel ligde ilk ikiye kalıp Türkiye şampiyonasına gidecekler.

THY SPONSOR

Tek eksik sporsordu. Mardinli Mahsun Akkuş'un seslendirmesiyle proje Türk Hava Yolları'na sunuldu. Genel Müdürü Temel Kotil çok etkilendi ve THY sponsor oldu. Takım şampiyon olursa THY ile bedava uçuş imkanı sunulacak. Yönetici Halit Albayrak, 'Çocuklar Rusya'da hokey maçı izlemek istiyor. THY bizden tarih bekliyor' dedi.

DALGA GEÇMİŞLERDİ

Artık bir tekstil firmasında çalışan sporcu İbrahim Çetin, 'Bizimle dalga geçenler oldu. Belediye Başkanımız bize inandı.Şampiyon olacağız. Buz Hokeyi zengin sporu olabilir ama biz mücadelemizle bunun altından kalktık' diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!