Sokakta Yaşayanlara Zabıra Eli

Güncelleme Tarihi:

Sokakta Yaşayanlara Zabıra Eli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 14:06

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ TARAFINDAN SOĞUK EVİNDEN ALINAN GÖRME ENGELLİ VATANDAŞ, BÜYÜKŞEHİR BARINMA MERKEZİ'NE YERLEŞTİRİLDİ.

Kocaeli Büyükşehir Zabıta ekipleri, ağır kış şartlarında sokakta yaşamak zorunda olanların tespit edilerek barınma evine yerleştirilmesi için görev yapıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ile birlikte kentimizi de etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile beraber teyakkuza geçti. Yolların açık kalması için gece gündüz çalışmaları sürdüren Büyükşehir, sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşların mağdur olmaması için de sürekli devriye atıyor.
Kocaeli’de soğuk hava ve kar yağışı kimsesiz ve evsiz vatandaşlar için büyük risk oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için kent genelinde sürekli devriye atıyor. Ekipler, köprü atları, bankamatik köşeleri, hastane acilleri gibi noktaları yaya ve araçlı ekiplerle dolaşıyor.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, sokakta kalmak zorunda kalan vatandaşları tespit edince, Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi ve diğer kurumlara ulaştırıyor. Vatandaşlara da çağrıda bulunan ekipler, dışarıda gördükleri mağdur vatandaşlar için Büyükşehir Çözüm Masası’nın 441 11 41 veya 153 Zabıta numarasını aramalarını istedi.
Zabıta ekipleri yapılan çalışmalarda son olarak kısmi görme engeli olan Recep Açıkgöz adlı vatandaşı yalnız ve soğukta yaşamak olduğu evinden alarak, Barınma Merkezi’ne ulaştırdı. Barınma Merkezi’ne yerleştirilen Açıkgöz, soğuk havaların düzelmesine kadar merkezde kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!