Sokakta satranca yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Sokakta satranca yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 15:15

Sokakta satranca yoğun ilgi

Haberin Devamı

TÜRKİYE Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Denizli'de düzenlenen 'Sokakta Satranç Var' etkinliği, 3 satranç kulübünün desteğiyle gerçekleşti.

Denizli'de TSF tarafından Forum Çamlık AVM önünde Sokakta Satranç Var etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü, Denizli Çotanak Satranç Kulübü, Önay Satranç Kulübü ve Denizli Satranç İhtisas Spor Kulübü destek verdi. Etkinlikte, genç ve yaşlı katılımcılar bir araya gelerek satranç oynadı. Üç saat süren etkinlikte,  kulüpler satranç oynayan çocuklara Atatürk portreli kırmızı beyaz balon dağıttı.

Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü Başkanı İsmail Sarı, satrancın gelişmesi için tabana yayılması gerektiğini ve bu sebeple çocuklara büyük önem verdiklerini kaydetti. Sarı, satrancın yaşam boyu yapılabilecek bir zihin sporu olduğunu belirterek, "Satranç bireylerin ileri düşünme tekniğinin geliştirilmesi, bireyin odaklanma gücünün artması, belirli bir plan içinde davranmasını, sabırlı olmasını, sosyalleşmesi, dikkatli olmasını sağlar. Satrancın yaygınlaşması, geliştirilmesi ülkemiz geleceği açısından gereklidir. Herkesi satranç oynamaya, öğrenmeye çağırıyoruz" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!