Sokakta motosiklet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Sokakta motosiklet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

Doğantepeli çocuklar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yeni projesi kapsamında asfaltı ağlattı.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı, Ankara’nın gecekondu semti olarak bilinen Altındağ Doğantepe mahallesindeki çocukları motosikletle tanıştırdı.
Bakanlık, Motosiklet Federasyonu ile Başkentli çocuklara motosiklet eğitimine başladı. Çocukların boş vakitlerini sporla doldurmayı ve Türk sporuna yeni yetenekleri kazandırmayı amaçlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, motosiklet dalında Ankara’daki ilk eğitimine, Altındağ’ın Doğantepe mahallesinden başladı.
Doğantepe mahallesinde gecekondularda yaşayan 7-8 kişilik bir grup çocuk, bu yeni deneyimi tatmak için soluğu yetkililerin yanında aldı. Eğitimin başladığı alan, çalıştırılan motosikletlerin sesini duyup gelen mahallenin diğer çocuklarıyla doldu taştı. Hayatlarında ilk kez motosiklete binen çocuklar, ilk tedirginliği attıktan sonra “demir at”ların üzerinde kendilerinden emin duruşlarıyla dikkat çekti.
Bu projeyle çocukları rehabilite etmeyi planlayan Bakanlık yetkilileri, çocukları kötü alışkanlıklardan da uzak tutmayı amaçlıyor. Bu tür projeler, zamanla Türkiye’nin dört bir tarafında uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!