Sokakta çalışan çocuklara yardım

Güncelleme Tarihi:

Sokakta çalışan çocuklara yardım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2010 00:00

Büyükşehir Belediyesi 17 yıl önce açtığı Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’nde çocukların okumalarını ve meslek edinmelerini sağlayarak, çocuklara sahip çıkıyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da sokakta çalışırken dövülen 5 yaşındaki Bedrettin K. Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’ni yeniden gündeme getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 17 yıl önce açtığı “Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi”nde 7-15 yaş aralığında çocuklara hizmet veriliyor.
Çocuklara sahip çıkıyoruz
Bedrettin K.’nın medyaya yansıyan görüntülerini büyük bir üzüntüyle izlediğini kaydeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara’da da böyle olaylar yaşanmasın diye elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’nde çocukların okumalarını ve meslek edinmelerini sağlayarak, çocuklarımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

Suç oranı en düşük il Ankara

ANKARA’nın, nüfusu 4 milyonu geçen büyük kentler arasında suç oranı en düşük il olduğunu kaydeden Gökçek, kent genelinde yürütülen 164 adet sosyal ve kültürel projenin bu düşüşte büyük bir etkisinin olduğunu söyledi. Gökçek, sokakta çalışan çocuklar için kurulan merkez ile çocuk ve gençlik kulüplerinde bilgisayar derslerinden sportif aktivitelere, resimden satranca kadar birçok farklı alanda ücretsiz hizmet verildiğini anlattı.

Haberin Devamı

Bin 400 üyeye hizmet veriyor

SOKAKTA çalışan çocukların ve ailelerinin sorunlarını çözmek, çocukları eğitime yönlendirmek, okuyorlarsa eğitimlerinde yardımcı olmak, ihmal ve istismarı önlemek amacıyla 1993 yılında kurulan merkez, yaklaşık bin 400 üyeye hizmet veriyor. Sıhhiye Çok Katlı Otopark’ın birinci katında 5 bin 400 metrekarelik bir alanda bulunan merkezden günlük ortalama 250 çocuk faydalanıyor. Gerekli görüldüğü takdirde ailelere de destek verilen merkezde, kütüphane, zeka oyunları, halk oyunları, satranç ve el sanatları odaları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!