'Sokakta adalet aranır'

Güncelleme Tarihi:

Sokakta adalet aranır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 23:50

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Adalet Yürüyüşü’ne katılacak mısınız?” sorusu üzerine “Yürüyüşün içinde yer almamış, amacının arkasındaki şikâyeti, talebi paylaşan milyonlarca insan var. Ben de o insanlardanım” dedi.

Haberin Devamı

Baykal, dün Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin çok ciddi bir adalet sorunu yaşadığını savunan Baykal, CHP’nin bu tablo karşısında ‘Adalet Yürüyüşü’ne karar verdiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Barışçıl bir anlayış içinde, iyi niyetle başlatılmış ve yürütülmekte olan bir eylem ile Türkiye karşı karşıyadır. Şu aşamada ‘Sokakta adalet aranır mı?’ şeklinde bir tepki çıkarılmak isteniyor. Sokakta yargılama yapılmaz. Ama adalet talebi elbette her yerde, toplumda, toplumun her alanında, sokakta da dile getirilir.”
Deniz Baykal, “Adalet yürüyüşüne katılacak mısınız?” sorusunu da şu sözlerle yanıtladı: “O yürüyüşün içinde yer almamış fakat yürüyüşün amacını, arkasındaki şikâyeti, talebi paylaşan Türkiye’de milyonlarca insan var. Ben de o insanlardan birisiyim. İktidara tavsiyem bizi de yürümek zorunda kalacağımız zorlamalardan uzak kalmasıdır. Bu yürüyenler, yürüyebilecek olanların sadece bir kısmıdır. Henüz yürümeyen ama yeni zorlamalara başvurulacak olursa kesinlikle yürüyecek olan daha milyonlarca insan var Türkiye’de.”

BAKMADAN GEÇME!