Sokak satıcılarından balık satın almayın

Güncelleme Tarihi:

Sokak satıcılarından balık satın almayın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2006 00:00

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı, vatandaşları, markette alışveriş yaparken dikkatli olmaya çağırdı. "Et, kümes hayvanı ve deniz ürünleri gibi bozulabilen ürünleri ödemeyi yapmadan önce yani en son alın" uyarısı yaptı.

Başkanlık, "Maliyeti azaltmak için tüm gövde satın alıp bir tavuğu kendiniz parçalara ayırırsanız genellikle maddi anlamda tasarruf edersiniz" önerisinde bulundu. Balık yemenin sağlığa çok faydalı olduğuna işaret eden Başkanlık, satın almadan önce balık tezgahlarının kontrol edilmesi ve sokak satıcılarından balık alınmaması gerektiğine işaret etti.

Hıfzıssıha’nın hazırladığı raporda, "Ambalajı kontrol edin. Donmuş besinler katı, soğutucudaki besinler soğuk olmalıdır. Donmuş besinler çözülme belirtileri göstermemelidir. Ambalajda delik, yırtık veya açık köşeler olmamalıdır" uyarısında bulunulurken, güvenlik kapaklarının ve düğmelerinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiği bildirildi. Şişmiş, hasar görmüş paslanmış veya çentikli konservelerin alınmaması gerektiği ifade edilirken, bozulabilen besinlerin üzerindeki son kullanım tarihlerine dikkat edilmesi uyarısında bulunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!