GeriSeyahat SOKAK PANORAMA
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
SOKAK PANORAMA

SOKAK PANORAMA

KAZIM ÖZALP SOKAĞI

Şaşkınbakkal'daki Kazım Özalp Sokak sahil yolu olarak tanınan Çetin Emeç Bulvarı'ndan yukarı uzanıyor. Bağdat Caddesi 927 adımlık sokağı ikiye bölüyor. Sahil tarafında Adil Restoran evler dışındaki tek mekán. Yukarı doğru çıkıldıkça sokak civcivleniyor. Kafeler, pastaneler, hamburgerciler yan yana sıralanıyor. Çarşı ve Marks&Spencer mağazaları da sokağın iki ucunda karşı karşıya duruyor.

HEALTH SHOP

Bitki özlü alternatif tıp ürünlerinin satıldığı Health Shop bu yıl başında Şaşkınbakkal'da açılmış. Menopoz sorunlarına, zayıflamaya, düzenli beslenmeye yönelik ürünler sıvı, hap veya toz halinde satılıyor. Her yaş grubundan insanlara hitap ediyor. Büyük bir kısmı Amerika'dan ithal ediliyor. Ayrıca enerji veren arı poleni ve vücüt geliştirmede yararlanılan kreatin de Health Shop'ta bulunuyor.

SÜRMENELİ İSMET

Sürmeneliliği şivesinden anlaşılan İsmet Üstün 16 yaşında. Lise ikiye geçmiş. Yaz aylarını babasının temizlik ürünleri satılan dükkánına göz kulak olarak değerlendiriyor. Babası o henüz doğmadan İstanbul'a gelmiş, İsmet ise annesi ve kardeşleriyle birlikte Sürmene'yi bırakıp Ferahevler'e yerleşeli iki yıl olmuş. Sabah 8.30 gibi dükkánı açan İsmet gece 23.00'e kadar kepenk indirmiyor. Bazı günler kardeşinin de yardım ettiğini söylüyor.

False