GeriSeyahat Sokak panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak panorama

Sokak panorama

BABIALİ CADDESİ

Cağaloğlu'nu Çemberlitaş'a bağlayan ana cadde. 412 adımlık cadde bir zamanlar Türk basınının merkeziydi. Ama gazeteler şehir dışına taşındıkça cadde de eski havasını kaybetti. Buna karşın birkaç kırtasiyeci varlığını korumayı başarmış. Nuruosmaniye Caddesi'ni keserek ilerleyen caddede Gazeteciler Cemiyetini, Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ni ve Cezeri Kasım Paşa Camii'ni geçerek tramvay yolu haline gelen Divan Yolu Caddesi'ne ulaşılıyor. Tek yönlü taşıt trafiği özellikle hafta içi dayanılmaz bir hal alıyor.

SAÇ KESMENİN PROFESÖRÜ

Kemal Ünlü 35 yıllık bir berber. Yıllar önce ustalık mertebesine ulaştıktan sonra Mecidiyeköy ve Nişantaşı'nda çalışmış. Şimdi Maçka Oteli'ndeki berber dükkanını işletiyor. Elinin çabukluğuyla övünen Ünlü'nün müşterileri arasında eski bakanlar, milletvekilleri, profesörler çoğunlukta. Bekleyenler için kahve ve çay servisi mevcut.

HAK PASAJI

Teşvikiye Caddesi 172 numarada cıvıl cıvıl bir pasaj. İki katlı pasaj takı alışverişi için biçilmiş kaftan. Üst katta kuyumcular ve saatçiler yer alırken, alt katta bir kuyumcu-tamirci ve sipariş üzerine çalışan mücevherat mağazası tabloyu tamamlıyor. Koleksiyoncuların da burada sözü geçiyor. Para koleksiyoncularının uğrak yeri Burak Nümismatik ve iki filateli dükkanı bu uğraşı sürdürenleri yakından ilgilendiriyor. Hak Pasajı pazar hariç her gün sabah 7.30'dan itibaren 12 saat boyunca açık.

False