GeriSeyahat Sokak panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak panorama

Sokak panorama

MÜRVER ÇİÇEĞİ SOKAĞI

Kadıköy Altıyol Meydanı'na çıkan sokaklardan biri. Kadıköy'ün daimi gürültüsü ve karmaşası bu sokağa da yansımış: Dersanelerden çıkan öğrencilerin bağırış ve çağırışları, kebapçılar, kaldırıma parketmiş otomobiller, koşar adım bir yere yetişmeye çalışan insanlar, apartmanların arasında gerilmiş seçim afişleri. 169 adımlık sokağın sonundaki ahşap ev apartmanlardan kendine zar zor yer bulabilmiş.

AİLECE ŞAPKACI

Mesut Tınarlıoğlu 13 yıldır, gömlek ve şapka üzerine çalışan Beğen mağazasının sorumlusu konumunda. Bahçekapı'daki 50 yıllık mağazayı babası dedesinden, o da babasından devralmış. Haftanın altı günü yardımcısıyla birlikte mağazadan ayrılmıyor. Ancak işler eskisi gibi değil, piyasadaki durgunluk onları da vurmuş. Yeni mal ısmarlamak veya satın almak işini de kendisi üstlenmiş. Ailece Bakırköy'de oturuyorlar.

ASMALI MEYHANE

Beyoğlu'nda Kalyoncu Kulluk Sokak’ta, eski Rum meyhanelerinin havasını taşıyan bir mekan: Anatolia Asmalı Meyhane. Çeşitli mezeler (soslu patlıcan, yaprak dolma, börülce, pancar turşusu) var. Hamsi tavası fevkalade. Kimi geceler akordiyon eşliğinde Balkan müziği dinlemek de mümkün. Anatolia her gün 12.00-24.00 arası açık. Fiyatlar makul.

False