GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

LÜLECİLER CADDESİ

Tophane'deki cadde 118 adım uzunluğunda. Caddenin tam başında İş ve İşçi Bulma Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün büyük binası insanın karşısına dikiliyor. Biraz ilerleyince karşı kaldırımda 24 saat açık bir oto tamircisi göze çarpıyor. Bunların dışında her vakit açık üç kıraathane, bir İnegöl köfteci, fotoğrafçı ve bir de Arapça tercüme bürosu var.

FERİKÖY'ÜN EN İLGİNCİ

Muammer Şaylı 1968 yılında babasının yanında başladığı kurukahve işinden o gün bugündür ayrılmamış. 10 yıl önce Feriköy, Baruthane Caddesi'nde açtığı dükkanı ‘Has Kurukahvecilik’ ile baba mesleğini sürdürüyor. ‘‘Bu semtin en ilginç dükkanı benimkidir. Her geçenin gözü takılır vitrine’’ diyen Şaylı, kahveye her türlü muameleyi kendi uyguluyor. Ham kahveyi kavuruyor, sonra da çekerek Yeşilköy'den Bostancı'ya kadar İstanbul'un her köşesinden gelen müşterilerine sunuyor.

GÜL BÖREK EVİ

Şaşkınbakkal'da börek çeşitleriyle damak zevkine hitap etmeyi amaçlayan Gül Börek Evi, 20 gün önce açılmış. Kıymalı, ıspanaklı, peynirli su börekleri ve kol böreğinin yanı sıra baklava, saray sarma, gelin bohçası, tulumba gibi tatlılar imalathanede hazırlanıp dükkana geliyor. Alımgücü yüksek bir kitleyi hedeflediği için Şaşkınbakkal'da açılan Gül Börek bayilikler de dağıtmayı planlıyor.

False