Sokak köpeklerine dernek koruması

Güncelleme Tarihi:

Sokak köpeklerine dernek koruması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 16:41

Umutlu Patiler Derneği’nin kurucusu Gülden Yüce, 32 dönüm araziye kurduğu ‘Umutlu Patiler Yaşam Alanı’nda, şiddete ve kötü muameleye uğramış 210 sokak köpeğine bakıyor.

Haberin Devamı

Yüce, sokak köpeklerinin tedavi maksadıyla koruyuculuğunu üstlenerek bu işe başladığını, ilk başlarda 13 köpeğinin olduğunu ancak bu sayının 210’a ulaştığını belirtti. Tedavi ettiği köpekleri sokaklara tekrar bırakamadığını ifade eden Yüce, “Bu köpekleri sokaktan çok kötü durumda alıyorsunuz, tedavi ediyorsunuz, iyi bir duruma getiriyorsunuz. Tekrar sokağa bırakmak mantıklı olmadığından, önce ev tuttum. Ardından pansiyona yerleştirdim. Hiçbiri olmayınca, 2010’da 32 dönümlük araziye geçtim.” dedi.

BELEDİYELER EL ATMALI

Yüce, ne kadar zengin olunursa olunsun bu işin yardım alınmadan yapılamayacağını vurgulayarak, “2013’de Umutlu Patiler Derneği’ni kurdum. Dernek faaliyetlerimiz devam ediyor. Valilikten özel iznimiz var. Yardım topluyoruz. SMS ile yardım alabiliyoruz, valilik iznimiz olduğu için belirli yerlere kumbara koyabiliyoruz” diye konuştu. Köpeklerin bakımı için çok az yardım geldiğine dikkati çeken Yüce, 210 köpeğe bakabilmek için banka kredisi çektiğini ve 200 bin TL kredi borcunun olduğunu ifade etti. Yüce, sokak hayvanları konusunda belediyelerin yükümlülüklerini yerine getirmelerini ve hayvanlara işkence yapanlara etkili hukuki yaptırımlar uygulanmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!