Sokak hayvanları yeni yuvalarında

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanları yeni yuvalarında
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:03

Sokak hayvanları yeni yuvalarında

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), (DHA)-KAZAN Belediyesi, sokakta yaşayan sahipsiz kedi ve köpekler için parklara barınma evleri yerleştirdi. Sokak hayvanları, soğuk, sıcak ve yağışlı havalarda başlarını sokacakları yeni yuvalarına kavuştu.
Kedi ve köpeklerin yaz kış barınabileceği barınma evlerini ilk olarak Sağlık Parkı'na yerleştiren Kazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, barınakların haftalık bakım ve temizliğinin yanı sıra yem ve sularını da takip edecek. Kedi ve köpekler için barınaklar diğer parklara da yerleştirilmeye başlandı. Kazan Belediyesinin ayrıca sokak hayvanları için yaptığı barınak ve rehabilitasyon merkezinde yaklaşık 10 yıldır hizmet veriyor. Sokak hayvanları için yaptığı çalışmaları sosyal sorumluluğun bir parçası olarak değerlendiren Kazan belediyesi, mevsim şartlarına göre dönem dönem doğaya yem ve su bırakarak hayvanlara yaşam desteği veriyor.
Sokak hayvanlarına yeni yuvalarına yerleştiren Belediye Başkanı Lokman Ertürk, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yıllardır devam ettirdikleri çalışmaya ek olarak yeni bir çalışmaya imza attıklarını belirtti. “Hz. Peygamberimiz, Hayvanlara merhameti olmayanın insanlara da merhameti olmaz ödediğini hatırlatan Ertürk “Açlığını ve susuzluğunu ifade edemeyen, sadece bakışları ve hareketleriyle derdini anlatmaya çalışan hayvanları, ancak merhamet duygusuyla anlayabilirsiniz. Gerek kedi, köpekler gerekse diğer hayvan türleri dünyada yaşayabilmenin vaz geçilmez parçalarıdır. Kazan'da bu konuda büyük bu duyarlılık var. Yaptığımız çalışmalara büyük destek veren vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!