Sokak Hayvanları Kliniği, hayvanlara sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sokak Hayvanları Kliniği, hayvanlara sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 17:40

Sokak Hayvanları Kliniği, hayvanlara sahip çıktı

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Kliniği'nde 2017 yılında hasta, yaralı, kaza geçirmiş, kötü muameleye maruz kalmış binlerce sokak hayvanı tedavi edildi. Kliniğe getirilen 3 binden fazla sokak hayvanı kısırlaştırılırken, 4 bin dolayında sokak hayvanı ise aşılandı. 3 bin 100 hasta ve yaralı sokak hayvanının bakım ve tedavilerini gerçekleştiren Sokak Hayvanları Kliniği, 600 sokak hayvanını da sahiplendirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, geçtiğimiz yıl 2017 yılında 10 binin üzerinde sokak hayvanına şefkat elini uzattı. Kliniğe getirilen 3 binden fazla sokak hayvanı kısırlaştırılırken, 4 bin dolayında sokak hayvanı da aşılandı. 3 bin 100 dolayında hasta ve yaralı sokak hayvanının bakım ve tedavilerini gerçekleştiren Sokak Hayvanları Kliniği, 600 dolayında sokak hayvanını da sahiplendirdi. Sokak hayvanlarının dışında vahşi doğaya da sahip çıkan kliniğe geçen yıl getirilen şahin, kartal, çakal, ördek, leylek ve baykuş da tedavi edilerek doğal hayatlarına yeniden bırakıldı. Vatandaşların hasta ve yaralı sokak hayvanları için hafta içi Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nin 0 (258) 268 00 81 numaralı telefonunu aramaları istenirken, akşam ve hafta sonları için ise ALO 153'e ulaşarak ihbarda bulunmaları istendi. Sokak hayvanı sahiplenmek isteyen vatandaşların da yine Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'ne müracaat edebileceği belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Denizli sınırları içerisinde yer alan her canlıdan sorumlu olduklarını belirterek, "Denizli'miz de yaşayan her can bizler için büyük önem arz ediyor. Bir süre önce yapımına başladığımız Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı projesini de tamamlamak üzeredir" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!