Sokak hayvanları için vantilatör

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanları için vantilatör
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 14:52

Sokak hayvanları için vantilatör

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki kedi ve köpekleri vantilatör ve suyla serinletiyor.

Antalya'da yüksek sıcaklık insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının 42 dereceye ulaştığı Antalya'da özellikle sokak hayvanları sıcak nedeniyle zor anlar yaşıyor. Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık Rehabilitasyonu Merkezi'nde barınan kedi ve köpekler, sıcak havadan vantilatör yardımıyla korunuyor. Her saat başı su sıkılan yuvalar bu şekilde serin tutuluyor.

Belediye Başkanı Muhittin Böcek, hayvanların sıcaktan çok çabuk etkilendiğini bu nedenle çeşitli önlemler alarak onları serinletmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Böcek, "Hayvanlar, barınak görevlilerin geniş kaplara koyduğu suyla serinliyor. Bununla birlikte her saat başı kaldıkları yuvalara su sıkılıyor. Barınak içerisine serin hava akımı sağlayan vantilatörler koyduk" dedi.

Başkan Böcek, yine sokak hayvanları için de parklara su ve mama kapları yerleştirdiklerini, bu kapların her gün ekipler tarafından kontrol edildiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!